Ο βιασμός ίσως είναι από τις χειρότερες εμπειρίες που κάποιος μπορεί να περάσει. Είναι βασικά από τις εμπειρίες που κανένας δεν θέλει να ζήσει. Μπορεί η λέξη βιασμός να σε κάνει να πιστέψεις ότι περιορίζεται μόνο στο σώμα. Αλλά αυτή η διαδικασία επηρεάζει το σώμα αλλά και το μυαλό. Σίγουρα μέσα από τις ειδήσεις ή μέσω του κινηματογράφου θα έχεις έρθει σε επαφή με τη λέξη «βιασμός». Όμως, άλλο στην πραγματικότητα και άλλο στην τηλεόραση. Υπάρχουν τα άτομα που βίωσαν τον βιασμό και μπορεί να είναι δίπλα σου αλλά εσύ να μην το ξέρεις.

Ένα τέτοιο άτομο είναι και η Ξένια. Τώρα μπορεί να φανεί σε κάποιον ότι είναι μια φυσιολογική κοπέλα που έχει τη δουλίτσα της και κάνει την ζωή της. Στα 35 της τίποτα δεν μαρτυρεί τον εφιάλτη που πέρασε πριν 13 χρόνια. Τότε η Ξένια ήταν φοιτήτρια.  σε κάποιο Πανεπιστήμιο εκτός Αθηνών. Για να  τα βγάλει πέρα μαζί με τις σπουδές της , εργαζόταν σε ένα μπαρ. Λίγο καιρό πριν πάρει το πτυχίο της, της συνέβη κάτι και άλλαξε τα πάντα στη ζωή της. Έπεσε θύμα βιασμού! Ήταν 23 χρονών το βράδυ που διέγραψε τη λέξη αθωότητα από το λεξιλόγιο της.

Δεν έχει ξαναμιλήσει πότε για αυτό το γεγονός σε κανέναν. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το όνομα «Ξένια» γιατί και η ίδια ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία της. Καθίσαμε λοιπόν, μαζί της και μας διηγήθηκε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ;

Είχα μόλις σχολάσει από το μπαρ και γυρνούσα σπίτι. Η ώρα πρέπει να ήταν κάπου μετά τις 4. Έξω ερημιά. Η δουλειά ήταν κοντά στο σπίτι μου οπότε γύρισα στο σπίτι με τα πόδια. Λίγο πριν φτάσω ένιωσα ότι κάποιος με ακολουθεί. Δεν έδωσα σημασία και προχώρησα. Καθώς έβαζα το κλειδί στην πόρτα, ένιωσα ένα δυνατό τράβηγμα και ένα μεγάλο χέρι να μου κλείνει το στόμα. Χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα στο πίσω κάθισμά ενός αυτοκινήτου με κάποιον από πάνω μου. Κάτι μου έλεγε αλλά δεν πολύ κατάλαβα και το χέρι του ήταν ακόμα στο στόμα μου. Πάλευα να τον χτυπήσω αλλά δεν κατάφερνα κάτι. Μετά μου έβαλε κάτι πλαστικό στο στόμα και το έκλεισε με κάτι σαν μονωτική ταινία. Έβγαλε το χέρι του από το στόμα μου και άρχισε να με πιάνει σε διάφορα σημεία του σώματος μου.

Εσύ τι έκανες;

Χτυπούσα τα πόδια μου όσο πιο δυνατά μπορούσα αλλά δεν μπορούσα να το σπρώξω. Προσπαθούσα να φωνάξω αλλά δεν μπορούσα ούτε αυτό να κάνω εξαιτίας της ταινίας που μου έκλεινε το στόμα!  Διάβασε περισσότερα