Οπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, και με τον φόβο να γίνω γραφικός, εσείς τα κορίτσια κι εμείς τα αγόρια έχουμε αρκετές διαφορές στο πως αντιμετωπίζουμε την εικόνα μας προς το αντίθετο φύλο, στο πως έχουμε στο μυαλό μας ορισμένες καταστάσεις.

Είναι μια λογική διαφορά οπτικής. Εσείς προσέχετε τα πάντα, εξονυχιστικά και σε φρικιαστικό βαθμό. Δηλαδή ότι μπορείτε να δείτε από 3 μέτρα μια ξανθιά τρίχα πάνω σε λευκό πουκάμισο σημαίνει ότι είστε ο Superman και έχετε ακτίνες Χ στο μάτι.

Από την άλλη εμείς τα αγόρια είμαστε όπως λέει και μία φίλη «μισοχάμπαροι», δηλαδή αν καταφέρουμε να αντιληφθούμε κάτι τόσο μικρό όσο το παραπάνω, θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.

Γι΄αυτό το να αγχώνεστε για τα παρακάτω  θεωρώντας ότι θα ξενερώναμε, ή θα σας χωρίζαμε γιαυτά είναι μάταιος κόπος και τσάμπα άγχος.

1.Τα νύχια σας.

Για την ακρίβεια τα μισοφαγωμένα νύχια ή το ξεφλουδισμένο  μανόν από τα νύχια σας. Εντάξει, δεν είμαστε γκαβοί, αλλά δεν θα σας πούμε και τίποτα. Απλώς θα το αναφέρουμε. Εσείς βέβαια θα πέσετε στα πατώματα. Not our problem.

2. Την ρίζα στο μαλλί.

Εάν η ρίζα βρίσκεται στην αρχή της δεν χρειάζεται να τρέχετε στο κομμωτήριο για βαφή. Δεν πρόκειται να νιώσουμε τίποτα. Βασικά, δεν είναι το πυρόξανθο το φυσικό σας χρώμα; Τόσον καιρό μας κοροϊδεύατε; Όχι, ντάξει, δεν μου βγαίνει το drama queen.

3. Σημάδι γέννησης, ουλές, γρατζουνιές.

Αυτό είναι το πιο εξωφρενικό. Κατ΄αρχάς αυτά για να τα δούμε πρέπει να είστε μπροστά μας ημίγυμνές ή εντελώς τσίτσιδες. Ε, αν συμβεί κάτι τέτοιο μόνο τέτοια πράγματα δεν θα κοιτάμε. Σάματις εμείς δεν έχουμε σημάδι γέννησης; Θα σας το έδειχνα, αλλά θα μου ρίξει πρόστιμο το ΕΣΡΔ (το Δ δική μου προσθήκη= διαδικτυακό)

4. Νέα ρούχα, παπούτσια, σκουλαρίκια, αξεσουάρ.

Δεν είναι ότι δεν ενδιαφερόμαστε ή ότι δεν σας προσέχουμε, αλλά έχετε τόσο μεγάλη γκαρνταρόμπα που δεν είναι λογικό να θυμόμαστε τα πάντα. Κι αν αυτή την μπλούζα την είχατε και έτυχε να μην την έχετε φορέσει;

 

5. Τη μάσκαρα σας.

Εδώ ίσως υπάρχει και ένα ψήγμα δίκαιης ανησυχίας. Αλλά δεν είναι απαραίτητο να βάλετε την πιο ακριβή μάσκαρα. Και ένα ευρώ να κοστίζει εμάς το ίδιο μας κάνει. Εκτός κι αν προκαλεί προβλήματα η φθηνιάρα. Την ποσότητα να προσέχετε. Γιατί ο Τσάντλερ το προσέχει και ξενερώνει.

 

6. Τα φρύδια σας.

Ναι, ξέρουμε ότι έχετε φρύδια και είναι πάνω από τα μάτια. Αλλά αυτή η λεπτομέρεια που κοιτάτε όταν τα βγάζετε είναι χωρίς λόγο. Κυριολεκτικά, στα…φρύδια μας. Μόνο μην είστε μονόφρυδες ή Καραμανλής....(Ο μακαρίτης, ο θείος).