Ο χώρος τέχνης Τουρμπουλέ 184 υποδέχεται τη Λίλιαν Συρίγου και τις δημιουργίες της. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η δημιουργός μέσα από την παρουσίαση παλιών και νέων κομματιών από τη μεγάλη συλλογή κοσμημάτων της μας προ(σ)καλεί να βάλουμε λίγο γκλίτερ στη ζωή μας.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ μας περιμένει στο Τουρμπουλέ 184 με ωραίες μουσικές, γλυκά και κρασί. Τα κοσμήματα της συλλογής μετά την Κυριακή 21-12 θα βρίσκονται στην Γκαλερί όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες μέχρι και την Κυριακή 28-12.

Λίλιαν Συρίγου: Who's that girl;

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος στην σχολή Mokume και από το 2004 παρουσιάζει τη δουλειά της μέσα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ενώ παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά ή παραπλήσια με την τέχνη του κοσμήματος.

Από το 2006 ασχολείται επαγγελματικά με το κόσμημα ενώ το 2007 δημιούργησε και τον πρώτο προσωπικό της χώρο στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι. 

 

Τα τελευταία 3 χρόνια ζει, εργάζεται και δημιουργεί στο Βερολίνο στο εργαστήρι της στην περιοχή Prenzlauer Berg.Κατασκευάζει κοσμήματα από ασήμι 925ο κυρίως, που ζωγραφίζει με ψυχρό σμάλτο και διακοσμεί με μετάξι, ημιπολίτιμιες πέτρες και δαντέλα. Αυτό που χαρακτηρίζει τη δουλειά της είναι το έντονο χρώμα, το χιούμορ και η ρομαντική διάθεση.

Στις πρόσφατες δημιουργίες περιλαμβάνονται κομμάτια από επίχρυσο μπρούτζο, πλέξι γκλας, ξύλο ενώ δεν λείπουν μοναδικές δημιουργίες one of the kind από μικροαντικείμενα που ανακαλύπτει σε παζάρια της Γερμανίας και μετατρέπει σε κοσμήματα.

Και λίγα λόγια για το Τουρμπουλέ

Τουρμπουλές είναι το μεταλλικό όργανο μέτρησης και κατασκευής δαχτυλιδιών.

Παράλληλα όμως και το όνομα του εργαστηρίου – γκαλερί «Τουρμπουλέ 184» μιας ιδέας που ξεκίνησε πριναπό περιπου 12 χρόνια με αφορμη την αγαπη για το χειροποίητο κόσμημα.

Στην γκαλερι-εργαστήριοΤουρμπουλε 184 ο Αργύρης Αγγελόπουλος και η Τζένη Κουρούβανη παρουσιάζουν τις προσωπικές τους δημιουργίες από ασήμι, χρυσό, πολύτιμες πέτρες ενώ παράλληλα προβάλλουν το σύγχρονο ελληνικό κόσμημα μέσα από δουλειές κι άλλων καλλιτεχνών.

Τουρμπουλέ 184, Πραξιτέλους 161-163,Πειραιάς 18535 τηλ.: 210 4297464