Δε χρειάζεται να είσαι η Chiara Ferragni για να θεωρείς τον εαυτό σου fashionista. Aν αγαπάς έστω λίγο τον κόσμο της μόδας και ενημερώνεσαι τακτικά για τις νέες τάσεις, έχεις το δικαίωμα να λες ότι ασχολείσαι κάπως βρε παιδί μου. Παρ’ όλα αυτά, καμία μας δε γεννήθηκε με fashion ραντάρ και όλες (βάζουμε και τον εαυτό μας μέσα) έχουμε υποπέσει σε μικρά ή μεγάλα στιλιστικά λάθη. Εσύ αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε κάποιο από τα παρακάτω;

 

1. Θύμα των trends
Το να είσαι ενήμερη για κάθε νέο trend που γεννιέται στον χώρο της μόδας (και είναι πολλά τα άτιμα) είναι υπέροχο, τόσο για το προσωπικό σου στυλ όσο και για να το παίζεις λίγο πιο ψαγμένη στις φίλες σου. Δε χρειάζεται όμως να τα υιοθετείς και εμπράκτως. Κανείς δε θα σε θεωρήσει περισσότερο stylish επειδή συνδυάζεις ένα πόντσο σε στυλ κουβέρτας με μπότες πάνω από το γόνατο και σακίδιο στην πλάτη (παράδειγμα). Καλύτερα να βρεις μία συγκεκριμένη τάση που σου ταιριάζει περισσότερο και να την προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στυλ.

2. Έξω απ΄τα κυβικά σου

To tailoring και τα σωστά κοψίματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με αντρικά κοστούμια αλλά με όλα τα ρούχα, ανεξαρτήτως φύλου και ντουλάπας. Το ότι η φετινή σεζόν μπορεί να προστάζει oversized κάπες ή πολύ φαρδιές παντελόνες δε σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να πηγαίνουν σε όλες. Προσπάθησε να επιλέγεις κομμάτια που αγκαλιάζουν σωστά το σώμα σου, να μην είναι ούτε υπερβολικά φαρδιά αλλά ούτε και θεόστενα, ώστε να μπορείς να αναδεικνύεις τόσο το ρούχο όσο και το στυλ σου. Κοινώς, φόρα το ρούχο για να μη σε φορέσει αυτό.

3.Κινητή διαφήμιση

Οι εποχές που τα πολλαπλά labels από εταιρίες σήμαιναν και υπεροχή, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δε χρειάζεται να συνδυάζεις ΚΑΙ το σήμα της Chanel ΚΑΙ το μονόγραμμα της Louis Vuitton ΚΑΙ το αλογάκι του Ralph Lauren. Πόσες μάρκες να αντέξει ένα οutfit πια; Παν μέτρον άριστον.

 

4. L-aterna-tive

Τι προσπαθούμε να σου πούμε με το συγκεκριμένο λογοπαίγνιο; Ότι τα υπερβολικά αξεσουάρ είναι ακόμη ένα λάθος που μπορείς να κάνεις. Μην παρεξηγηθούμε, σίγουρα αγαπάμε τα πολλά λεπτά δαχτυλίδια και το layering στα κολιέ και προφανώς δε θα αποχωριζόμασταν ποτέ το αγαπημένο μας φουλάρι ή καπέλο. Πρέπει όμως να υπάρχει και ένα μέτρο. Προσπάθησε να μη φορτώνεις το look σου περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Επίλεξε να στολίσεις είτε τον λαιμό είτε τα χέρια σου, όχι και τα δύο. Φόρεσε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια και άσε τον λαιμό σου γυμνό. Φόρεσε το αγαπημένο σου καπέλο και δώσε βάση σε μερικά ωραία βραχιόλια. Όλα είναι θέμα ισορροπιών. Δε χρειάζεται να γείρεις κιόλας από το πολύ στόλισμα. #asteiaki