To αμφιθέατρο του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece μετατράπηκε σε κινηματογράφο για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies». Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει με ξεχωριστό τρόπο την πραγματικότητα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα από τα εννέα μέρη του ντοκιμαντέρ τα οποία παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά όλα μαζί.

 

Το σκηνικό συμπλήρωσαν τα ποπ κορν και τα αναψυκτικά τα οποία προσφέρονταν! To Yolo φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει!

 

 

Μέσα από συνεντεύξεις επιχειρηματιών, εκπροσώπων φορέων και επενδυτών, το ντοκιμαντέρ καλύπτει θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των επιχειρηματιών όπως η χρηματοδότηση, ο ρόλος του κράτους και άλλων οργανισμών, οι ευκαιρίες σε αγροτικό και τουριστικό τομέα και πολλά άλλα. Ο Αρίστος Δοξιάδης από το openfund, ο Απόστολος Αποστολάκης που έχει επενδύσει σε σειρά startups, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Ρεβέκκα Πιτσίκα που έχει ιδρύσει την People for Business, ο Δημήτρης Στρατάκης από την Unismack, ο Χάρης Μακρυνιώτης από την Endeavor και η Αλεξάνδρα Χολή από την Metavallon είναι κάποια από τα ονόματα που συμμετέχουν.

Το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Metavallon δημιούργησαν την Άνοιξη του 2014 αυτό το υλικό για να προσαρμόσουν στα ελληνικά δεδομένα το μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC) με τον ίδιο τίτλο που δίδαξε ο καθηγητής Michael Goldberg από το Case Western Reserve University.

Για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ, οι διοργανωτές συνεργάστηκαν με επαγγελματία κινηματογραφιστή και ομάδα παραγωγής. 

To Startup Safary Athens είναι ένα διήμερο κατά το οποίο άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό συνεργατικοί χώροι, θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, start-ups και εταιρείες τεχνολογίας.  Μετά την επιτυχημένη ετήσια διοργάνωση στο Βερολίνο με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων της διεθνούς σκηνής (Delivery Hero, Hitfox Group, Etsy, Stripe, Kayak, Uber, Bla Bla Car, Startup Bootcamp, Google, Microsoft Ventures) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας. Μέρος του Startup Safary Athens αποτελούν εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, ημέρες καριέρας, ξεναγήσεις, παρουσιάσεις & networking events.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: http://athens.startupsafary.com/ .