Σίγουρα σου έχει συμβεί: Αυτή η αίσθηση την περίοδο των γιορτών, όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα με καλλυντικά ή σε έναν φούρνο και η μυρωδιά σου φέρνει στο μυαλό Χριστούγεννα! Δε θα ήθελες να την έχεις και στο σπίτι σου; Η προφανής λύση είναι να προμηθευτείς κάποιο Christmas edition κερί. Η άλλη είναι πολύ πιο φθηνή και εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι κάποια συστατικά που πάω στοίχημα ότι υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου και μία κατσαρόλα – μην ανησυχείς, δε θα χρειαστεί κάποια ικανότητα στη μαγειρική για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποικίλλουν ανάλογα με το γούστο σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αποξηραμένα φρούτα όπως το πορτοκάλι (ή και φρέσκα), στικ κανέλας, κόκκους καφέ ή γλυκάνισο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα ρίξεις όλα μαζί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που ζεσταίνεται και να το αφήσεις για 15-20 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να σκεπαστούν και να αναδείξουν το άρωμά τους. Κράτα το καπάκι κλειστό όσο βράζουν και όταν περάσει το 20λεπτο σβήσε τη φωτιά και άφησέ τα απλά πάνω στο μάτι. Τόσο απλό!

Παίξε με τους συνδυασμούς και φτιάξε το δικό σου μοναδικό άρωμα που θα κάνει τους φίλους σου να μη θέλουν να φύγουν από το σπίτι σου, αφού θα αναρωτιούνται πού κρύβεις τα ξωτικά! Ho ho ho!