Είμαστε πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Μια ομάδα από μουσικόφιλους, Σεραφειμ Παπαγεωργίου, Γιώργο Κόλλια, Παναγιώτη  Χρονόπουλο, που είχαν κουραστεί από την «γκρίνια» γιατί δεν έρχονται οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες στην χώρα μας, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πως; Με το Gigalize , που όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα τους, «είναι εδώ για να ενώσει τις φωνές σας και να σας δώσει τη δύναμη να φέρετε τον αγαπημένο καλλιτέχνη στη χώρα σας». Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Σεραφείμ Παπαγεωργίου στον Παναγιώτη Λουκά. 
 
Η ενασχόληση μας με τη μουσική και τις συναυλίες μας οδήγησε στη κατανόηση μιας ανάγκης:  να μπορεί ο απλός κόσμος να εκφράζεται για το ποιον θέλει να δει στη πολή του. Σύντομα ανακαλύψαμε πως ο τρόπος που λείτουργεί η βιομηχανία παραγωγής συναυλιών έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης καθώς δεν υπάρχει ταύτιση της ζήτησης με τη προσφορά. Από τη πρώτη στιγμή είδαμε το πρόβλημα και πιστέψαμε πως μπορούμε να το λύσουμε.


Στη διαδικασία παραγωγής μιας συναυλίας, εμπλέκονται τρία μέρη: οι fans, οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες/ατζέντηδες. Κάθε ένας από αυτούς έχει να πάρει κάτι από το Gigalize.(http://gigalize.com/el/) Πρωτίστως οι fans που για πρώτη φορά έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς για να εκφράσουν το πάθος τους για τις συναλίες και την επιθυμία να δουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Ύστερα οι παραγωγοί, έχοντας την πληροφορία για τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να δουν ένα καλλιτέχνη, μπορούν να πάρουν μια απόφαση μειώνοντας κατά πολύ το ρίσκο τους. Τέλος οι καλλιτέχνες, μπορούν να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες για συναυλίες και να αυξήσουν έτσι κατά πολύ τα κέρδη τους καθώς τα live shows αποτελούν αυτή τη στιγμή το βασικό κανάλι εσόδων τους.
 

Θέλουμε να μετατρέψουμε μια απολύτως κλειστή διαδικασία σε δημοκρατική. Να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά σε αυτό που αγαπούν και να τους ενώσουμε, βελτιώνοντας την εμπείρια τους στο σύνολό της. Στοχεύουμε σύντομα να ξεπεράσουμε τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και να δώσουμε τη δυνατότητα σε χώρες που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα, να μπουν στον συναυλιακό χάρτη.
 
Στις startup τα πράγματα διαφέρουν από τον τυπικό τρόπο εργασίας που συναντά κανείς. Όλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα: από το ωράριο μέχρι και τον χώρο εργασίας. Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα laptop και μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ. Η οργάνωση μπορεί να γίνει με διάφορα καλά εργαλεία project management που κυκλοφορούν αλλά και έχοντας άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες σου όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας. Η φυσική παρουσία και επαφή όμως είναι αναγκαία για να μπορέσει να δέσει την ομάδα και να την βοηθήσει να πετύχει τη χημεία και την συνεργασία που απαιτούν οι στόχοι της. Εμείς σαν Gigalize δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό και φροντίζουμε τα εσωτερικά meetings να είναι τακτικά. Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ