Νιώθω το κλισέ της υπόθεσης να με πνίγει και μόνο που το λέω, αλλά τελικά το να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα είναι μεγάλη ευλογία. Αυτό ισχύει στην περίπτωση της Sophia Amoruso, της Ελληνοαμερικανίδας ιδιοκτήτριας του Nasty Gal, του μεγαλύτερου online shop για vintage ρούχα και αξεσουάρ.

Γιατί όμως αποφάσισα να σου μιλήσω για τη συγκεκριμένη; Διότι το success story της θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η εκατομμυριούχος, πλέον, Sophia, ξεκίνησε ως ένα αλητάκι που έκλεβε ρούχα για να ανανεώσει το στυλ της και έτρωγε από τα σκουπίδια όταν βρισκόταν μακριά από το σπίτι της (το έσκασε στα 17) για να επιβιώσει.

Η λατρεία της για τo vintage την έκανε να ανοίξει το πρώτο της eshop μέσω eBay, το 2006, όπου φωτογράφιζε, σέταρε και πουλούσε αυτά που είχε... σουφρώσει! Το eBay δεν άργησε να την πετάξει έξω, για καλό δικό της όπως αποδείχτηκε, αφού το 2008 ίδρυσε το γνωστό πλέον Nasty Gal. Ξεκίνησε ολομόναχη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η εταιρία της ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια, απασχολεί 350 υπαλλήλους και έχει γραφεία 3.700 τετραγωνικών στο Los Angeles. Και όλα αυτά χωρίς να έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Whaaat!

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις για τη δαιμόνια Sophia:

Είναι μόλις 30 ετών! Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1984 στις ΗΠΑ από Ελληνίδα μητέρα, με ρίζες απ’ την Πελοπόννησο.

Ήταν κάκιστη μαθήτρια, είχε όμως έμφυτο το επιχειρηματικό ταλέντο και ήταν καλή στις διαπραγματεύσεις.

Έχει συλληφθεί για κλοπές από καταστήματα και έχει κάνει αμέτρητα οτοστόπ σε τύπους... αμφιβόλου κύρους.

Πλήρωνε τα μοντέλα που φωτογράφιζε με burgers από φαστφουντάδικα (!)

Θα κλείσω με μια φράση από το βιβλίο της:

«Εχετε κι εσείς τη δυνατότητα να πετύχετε τα όνειρά σας, όπως εγώ». Βρε λες;

Βρες το βιβλίο της εδώ.