Η Estée Lauder και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου California Irvine, ανακοίνωσαν την πρώτη αποδέκτρια της υποτροφίας Estée Lauder Επιγενετιστής Υπότροφος.

Η Bridget Fortin, υποψήφια διδάκτωρ βιολογικής χημείας, τιμήθηκε στην Eναρκτήρια Paolo Sassone-Corsi Lectureship, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στο Κέντρο Arnold and Mabel Beckman της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών και Μηχανικής στο Ιρβάιν της Καλιφόρνια, και περιλάμβανε κεντρική διάλεξη από τον Ronald M. Evans, Ph.D., του Ινστιτούτου Salk. Στο ακροατήριο παρευρέθηκαν περισσότερα από 120 άτομα μεταξύ των οποίων διδακτικό προσωπικό, φοιτητές, ερευνητές και φίλοι από το πανεπιστήμιο και την κοινότητα.

Η Yποτροφία Estée Lauder Επιγενετιστής Υπότροφος ιδρύθηκε προς τιμήν του αείμνηστου Paolo Sassone-Corsi, Ph.D., Καθηγητή βιολογικής χημείας του Donald Bren στο UCI και Διευθυντή του Κέντρου Επιγενετικής και Μεταβολισμού. Η συγκεκριμένη υποτροφία χορηγείται ετησίως και στόχο έχει να υποστηρίζει διδακτορικούς φοιτητές που ασχολούνται με επιστημονικές εργασίες στον τομέα της επιγενετικής. Επιπλέον, χορηγείται σε ανερχόμενους επιστήμονες, με ιδιαίτερη έμφαση σε όσους έχουν οικονομική ανάγκη ή/και σε φοιτητές πρώτης γενιάς.

«Η Estée Lauder είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που υποστηρίζει την κορυφαία έρευνα στην επιγενετική στο Πανεπιστήμιο California Irvine, αναγνωρίζοντας την επόμενη γενιά επιστημόνων, προς τιμήν του μακροχρόνιου συνεργάτη μας Dr. Paolo Sassone-Corsi. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τον πρώτο αποδέκτη αυτής της υποτροφίας, τη Bridget Fortin, μία πολλά υποσχόμενη αναδυόμενη επιστήμονα που εργάζεται για τον καθορισμό των επιγενετικών επιπτώσεων στον καρκίνο λόγω της απώλειας του κιρκάδιου ρυθμού», δήλωσε η Nadine Pernodet, Ph.D., Senior Vice President, Bioscience, Global R&D, The Estée Lauder Companies.

Σημειώνεται ότι η Fortin πήρε είναι κάτοχος πτυχίου στη βιοχημεία, με δευτερεύον αντικείμενο σπουδών στην υπολογιστική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Point Loma. Η προηγούμενη έρευνά της επικεντρώθηκε στην αποσαφήνιση των μονοπατιών που καταλαμβάνονται από τα καρκινικά κύτταρα για να προάγουν τον προ-φλεγμονώδη πολλαπλασιασμό των μακροφάγων κυττάρων. Επιπρόσθετα, η Fortin είναι υποψήφια διδάκτωρ βιολογικής χημείας στην Ιατρική Σχολή του UCI. Εργάζεται στο UCI στην Ιατρική Σχολή, στο εργαστήριο της αναπληρώτριας καθηγήτριας Selma Masri, όπου μελετά το κιρκάδιο ρυθμό και τον ορθοκολικό καρκίνο. Η έρευνα της Fortin αποσκοπεί στον καθορισμό του κιρκαδικού μεταγραφικού και επιγενετικού ελέγχου της ανοσοκαταστολής στον καρκίνο.

«Είμαι ενθουσιασμένη που αναφέρομαι ως η πρώτη Estée Lauder Επιγενετιστής Υπότροφος», δήλωσε η Fortin. «Το βραβείο αυτό θα μου επιτρέψει να κάνω βήματα προόδου στην έρευνά μου και ελπίζω να εφαρμόσω την επιστήμη μου στην κοινωνία εν γένει για να βελτιώσω πολλές ζωές στα επόμενα χρόνια».

«Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με την Estée Lauder για να τιμήσουμε την κληρονομιά του Paolo Sassone-Corsi και να συνεχίσουμε να προωθούμε το πρωτοποριακό επιστημονικό έργο στην επιγενετική», δήλωσε ο Michael J. Stamos, M.D., κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του UCI. «Η υποτροφία αυτή θα επιτρέψει στο UCI να συνεχίσει να προσλαμβάνει υψηλά καταρτισμένους, ταλαντούχους διδακτορικούς φοιτητές αφοσιωμένους στην πρωτοποριακή έρευνα».

Μάθετε περισσότερα για την υποτροφία της Estée Lauder στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εδώ.