Την Πέμπτη, 25/10 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διαδικτυακή διάλεξη του προγράμματος Προσωπικής Ανάπτυξης «Συλλογικό Ευ Ζην» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα «Δημιουργώντας καλύτερες σχέσεις: Επικοινωνία, αυτογνωσία και διαδίκτυο».

Με ομιλήτρια την Δρα Αλεξάνδρα Πάλλη, Κλινική ψυχολόγο, ΕΠΙΨΥ- Αμκε Ψυχοεκπαίδευση – Ελλ. Κλάδος WAPR, η διάλεξη επικεντρώνεται στο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων ως καθοριστικό παράγοντα της ψυχικής υγείας. Η επιστήμη της ψυχολογίας μας δείχνει ότι η ποιότητα των σχέσεων μας με τους άλλους επηρεάζει την ψυχική και συναισθηματική μας ανθεκτικότητα και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στο στρες και στις εσωτερικές ή εξωτερικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι κατά τη διάρκεια της ζωής.

Θα αναλυθούν πλευρές της αποτελεσματικής επικοινωνίας που οδηγούν στην βελτίωση των σχέσεων στον προσωπικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό χώρο και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, ενώ θα αναφερθούν ενδεικτικά περιπτώσεις συμβολής των μουσείων στον σκοπό αυτό. Τέλος θα διερευνηθεί η επίδραση της διαδικτυακής επικοινωνίας με έμφαση στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία και θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις των νέων τρόπων του σχετίζεσθαι, όπως αυτές ανιχνεύονται μέσα από τις διεθνείς μελέτες.

Υπενθυμίζεται ότι το καινοτόμο πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης «ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΥ ΖΗΝ» πραγματοποιείται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ). Το πρόγραμμα έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία καθώς και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που ενισχύουν την ψυχική ευεξία (well-being) και την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά κυρίως σε εφήβους και νέους ενήλικες 18-21 ετών. Περιλαμβάνει τρεις πυλώνες δράσεων, μέσω των οποίων οι ωφελούμενοι ενημερώνονται και επεξεργάζονται θέματα ψυχής υγείας και ευεξίας ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν και αξιοποιούν τον επιδραστικό ρόλο που μπορεί να έχει η τέχνη.

 

INFO

Πέμπτη 25/10, 19:00

Ομιλήτρια: Δρ Αλεξάνδρα Πάλλη, Κλινική ψυχολόγος, ΕΠΙΨΥ- Αμκε Ψυχοεκπαίδευση – Ελλ. Κλάδος WAPR

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Η παρακολούθηση της διάλεξης είναι δωρεάν/Απαιτείται προεγγραφή.

https://cycladic.gr/ekdiloseis/dimiourgontas-kaliteres-sheseis-epikoinonia-autognosia-kai-diadiktio/

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3

cycladic.gr

Facebook.com/CycladicArtMuseum

Instagram: @Cycladic_museum

LinkedIn: The Museum of Cycladic Art