Για μια ακόμη φορά, το Axia spirit, το μοναδικό Extra Dry απόσταγμα μαστίχας με ελληνικό άρωμα «έβαλε φωτιά» στην σκηνή κοκτέιλ της Αθήνας κι όχι μόνο, με τον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού “Journey to Athens”! Το Axia spirit διοργάνωσε για πρώτη φορά διαγωνισμό bartenders στη Μ. Βρετανία με τίτλο “Journey to Athens”. Η προκριματική φάση έλαβε χώρα στην Αγγλία με 48 διαγωνιζόμενους, εκ των οποίων οι  top 10 συμμετείχαν στον ημιτελικό στο Λονδίνο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ester Bar, στο Camden Market. Οι 3 φιναλίστ ταξίδεψαν στην Ελλάδα για τον Μεγάλο Τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή και ανατρεπτικά bars του κέντρου της Αθήνας, το “THE BAR IN FRONT OF THE BAR”.

Ο Μεγάλος Τελικός χωρίστηκε σε 2 φάσεις, κάθε μία ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αναδείξει την ικανότητα των διαγωνιζόμενων στην κλασσική τέχνη της παρασκευής κοκτέιλ, αλλά και τη δημιουργικότητά τους, βασικό στοιχείο για κάθε σύγχρονο mixologist. Η πρώτη φάση ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία ξεχωριστών συνταγών με βάση το Axia spirit, όπου οι διαγωνιζόμενοι εντυπωσίασαν τους κριτές και το κοινό με μια ποικιλία από signature cocktails, τα οποία ανέδειξαν το μοναδικό flavour profile του extra dry αποστάγματος. Στη δεύτερη φάση οι διαγωνιζόμενοι προκλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα twist του κλασικού highball cocktail, πάντα με βάση το Axia, αλλά με υλικά που θα μπορούσε να βρει κάθε καταναλωτής στο σπίτι του. Οι Sam Gilani, Jack Sotti και Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, άτομα με σημαντική πορεία στον χώρο του bar industry, αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε σχολαστικά κάθε κοκτέιλ με βάση τη γεύση, την παρουσίαση και τη δημιουργικότητά του. Τελικός νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Norbert Drozdowski, bartender του “Rick Stein's Restaurant” με το μοναδικό κοκτέιλ «Odyssey» το οποίο ταξίδεψε τους κριτές με τη γεύση του. Ο νικητής πέρα από τον τίτλο κέρδισε χρηματικό έπαθλο 500£ και μια συνέντευξη στο γνωστό περιοδικό CLASS MAGAZINE.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την διαγωνιστική διαδικασία, αλλά και να απολαύσουν πρωτότυπες δημιουργίες μέσα από τις οποίες ο κάθε bartender αφηγούνταν μια μοναδική ιστορία. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ακολούθησε βραδινό (πάρτι) Bar Takeover στο Bar In Front Of The Bar, όπου όλοι γιόρτασαν και απόλαυσαν τις δημιουργίες των τριών φιναλίστ.

Αποκλειστικός διανομέας του Axia για την Ελλάδα είναι η Beverage World.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.beverage-world.gr/axia-extra-dry-mastiha/