Ο πατέρας του μάνατζμεντ, Πίτερ Ντράκερ (Peter Drucker) το είχε τονίσει πολλές δεκαετίες πριν: Το πιο δυνατό σου χαρτί, αυτό που θα σε οδηγήσει ως επαγγελματία στην επιτυχία, είναι η ικανότητά σου να γίνεις μάνατζερ του εαυτού σου.

Οι έρευνες τον δικαιώνουν, καθώς έχει αποδειχθεί ότι όσοι το καταφέρνουν έχουν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες και υψηλότερες αμοιβές. 

Χρειάζεται όμως όλοι να μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Επαγγελματικό προφίλ ή αλλιώς personal brand έχουμε ΟΛΟΙ. Όποια δουλειά και αν κάνουμε. Είναι η φήμη μας, εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνδέουν οι άλλοι με το άτομό μας. Οι προσδοκίες που έχουν από εμάς και εντέλει η αξία που θεωρούν ότι θα αποκομίσουν αν συνεργαστούν μαζί μας. 

Φρόντισε, λοιπόν, συνειδητά και συστηματικά για τη φήμη σου. Μην την αφήνεις στην τύχη!

Πάρε μέρος στο e-learning πρόγραμμα Personal Branding του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και πάρε όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχεις.

Δηλώσεις συμμετοχής: Έως 8 Οκτωβρίου

Έναρξη: 18 Οκτωβρίου
Επιστημονική υπεύθυνη: Μαρίνα Ψιλούτσικου
Παρακολουθήστε ένα χρήσιμο βίντεο ΕΔΩ  

 

Σε ποιους απευθύνεται

Είτε είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, είτε μισθωτός στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να ισχυροποιήσεις τη θέση σου ή να κάνεις το επόμενο βήμα. Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί αν είσαι φοιτητής/φοιτήτρια καθώς θα μάθεις πώς παράλληλα με τις σπουδές σου μπορείς να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη μετάβασή σου στην αγορά εργασίας.

Τι θα μάθεις

Τις βασικές αρχές του μάρκετινγκ και του μάνατζμεντ, προσαρμοσμένες με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν σε ατομικό επίπεδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα, ασκήσεις και οδηγούς για πρακτική εφαρμογή της θεωρίας. Δίνεται μεγάλη έμφαση στην δικτύωση, αλλά και στις νέες συνθήκες της μετά-COVID εποχής και τις προκλήσεις που καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε.

Τα εργαλεία που θα πάρεις θα σε βοηθήσουν:

  • να λαμβάνεις καλύτερες και πιο συνειδητές αποφάσεις, σε ατομικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.
  •  να σχεδιάσεις ξεκάθαρους στόχους και το πλάνο για την υλοποίησή τους.
  • να εντοπίσεις ποιες είναι οι πραγματικές ευκαιρίες για εσένα, ποιες οι απειλές και πώς ν’ αντιδράς σε κάθε περίπτωση.
  • να βρίσκεις τους τρόπους ώστε να ενισχύεις τα ισχυρά σου σημεία, αλλά και να διαχειριστείς τις αδυναμίες σου.
  • να καλλιεργήσεις ουσιαστικές επαγγελματικές σχέσεις αλλά και προσωπικές.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Personal Branding
Επιστημονική Υπεύθυνη: Μαρίνα Ψιλούτσικου

Πότε: Από 18/10/2023 έως και 14/01/2024 (συνολική διάρκεια 75 ώρες)
Τρόπος διεξαγωγής: E-learning, μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης σε ώρες και μέρες της επιλογής σου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Κόστος: 350 €

-Εκπτώσεις σε ανέργους, φοιτητές, συνταξιούχους, ΑμεΑ και κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.
-Δίνεται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Το πρόγραμμα παρέχεται σε εταιρείες, προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
-Βρείτε όλες τις πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του ΟΠΑ: https://t.ly/sKg1x
-Δείτε το βιογραφικό της κυρίας Ψιλούτσικου ΕΔΩ.

 

Είπαν για το πρόγραμμα

Η ικανότητα της κ. Ψιλούτσικου να μεταδίδει μαθήματα personal branding online σε βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις είναι εξαιρετική. Παρουσιάζει λεπτομερέστατα το υλικό για κάθε session με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κρατάει σε εγρήγορση παρακολουθώντας απορροφημένος/η το online μάθημα. Όλο αυτό επιτυγχάνεται με τους εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας, αφού εκτός από τον αφηγηματικό τρόπο και τα διάφορα preview εικόνων και βίντεο, στο τέλος σε βάζει στη διαδικασία κατανόησης του μαθήματος μέσω online test που στην ολοκλήρωσή του, σου δίνει τα ποσοστά επιτυχίας. Η κυρία Ψιλούτσικου αποτελεί παράδειγμα διδασκαλίας online μαθημάτων, μιας και καταφέρνει να επιτύχει την αφοσίωση του μαθητή, διδασκόμενου ή φοιτητή σε ένα δύσκολο online περιβάλλον, καθώς για τους περισσότερους θα ήταν βαρετό και κουραστικό να κάθονται μπροστά από ένα pc ή tablet.

Νίκος Παπαγεωργίου

Μπορείτε να βρείτε κι άλλες κριτικές για το πρόγραμμα ΕΔΩ.