Είναι γνωστό ότι η ενυδάτωση του προσώπου είναι το Α και το Ω μίας υγιούς επιδερμίδας και εκεί κρύβεται το μυστικό για τη λάμψη της. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς για την επιδερμίδα κάθε ηλικίας.

Η κρέμα προσώπου θα πρέπει να είναι το βασικό προϊόν στο νεσεσέρ μας, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Ανάλαφρη ή πλούσια, για λιπαρή, μικτή, ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, η ενυδατική κρέμα είναι η πιο ικανή όλων για να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί αφυδάτωση, ξηρότητα, σημάδια του στρες, αλλά και του χρόνου φυσικά. Η ελλιπής ενυδάτωση ταλαιπωρεί το δέρμα, το κάνει λεπτό και ευάλωτο σε εξωτερικούς ρύπους, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η γήρανση και να εμφανίζονται ρυτίδες.

       

Καθώς λοιπόν οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν με την ηλικία, το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με τα προϊόντα περιποίησης.

Στα 20

Στην ηλικία των 20 συνήθως η επιδερμίδα είναι λιπαρή, είτε γιατί εμφανίζει σημάδια ακμής, είτε γιατί έχει την τάση να εμφανίζει γυαλάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο το δέρμα χρειάζεται μία σμηγματορυθμιστική κρέμα, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της ακμής που ενδεχομένως να υπάρχουν.

Στα 30

Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία στη φροντίδα της επιδερμίδας. Για να διατηρήσετε τη νεανικότητα της επιδερμίδας χρειάζεστε καλή και καθημερινή ενυδάτωση. Η βαθιά ενυδάτωση θα μειώσει λεπτές γραμμές και οι antipollution και αντιοξειδωτικές δράσεις θα χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα. Για τον σκοπό αυτό επιλέξετε κρέμες με αντιοξειδωτική δράση.

        

Στα 40

Ήδη οι πρώτες σημαντικές αλλαγές στο δέρμα είναι ορατές. Και αυτό οφείλεται, κατά βάση, στη μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων που έχει ως συνέπεια τη μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης, γεγονός που δημιουργεί χαλάρωση και ρυτίδες.

Η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου είναι απαραίτητη και ειδικά εάν παρέχει επιπλέον αντιρυτιδικούς και συσφιγκτικούς παράγοντες. Επίσης στα 40 παρατηρείται και μείωση του υαλουρονικού οξέος και της παραγωγής σμήγματος, οπότε το δέρμα χρειάζεται πλούσιες ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο, καθώς το δέρμα τις απορροφά πιο άμεσα και εύκολα. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή συστατικά για την ανάπλαση του δέρματος.