Οπως είναι λογικό, πολλά tips ομορφιάς που σκαρφιζόμαστε για να "σώσουμε" την ομορφιά μας, είναι απλά κατασκευάσματα της φαντασίας. Είτε θέλουμε και τα πιστεύουμε, είτε έχουν διαδοθεί τόσο πολύ πια που έχουν γίνει επίσημοι κανόνες ομορφιάς … χωρίς να μας ομορφαίνουν ούτε στο ελάχιστο. 

Τα μυστικά λοιπόν που έστω και για λίγα λεπτά έχουμε πιστέψει ότι έχουν αποτελέσματα είναι τα εξής:

Αγγούρια στα μάτια, η χαρά του μανάβη. Δεν είναι το ζαρζαβατικό που θα εξαφανίσει το φούσκωμα κάτω από τα μάτια, αλλά το γεγονός ότι θα είναι κρύο και θα παγώσει εκείνη την περιοχή. Χρησιμοποιούμε τα αγγούρια επειδή διατηρούν τη θερμοκρασία για μεγαλύτερα διαστήματα, όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, μας είναι παντελώς άχρηστα. Οπότε, οτιδήποτε άλλο παραμένει κρύο με διάρκεια θα βοηθούσε εξίσου.

Beauty myths gif

Κόβεις τα μαλλιά σου για να μακρύνουν πιο γρήγορα. Λογικά, αυτές είναι οι ιδέες του μπαμπά και της μαμάς που ήθελαν για κάποιο λόγο να σε βλέπουν με καρέ από τα 5 μέχρι τα 15 σου. Οι άκρες δεν έχουν καμιά σχέση με τη ρίζα. Μας έχει γίνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που ακόμη και αυτή τη στιγμή που το γράφω, θέλω να πιστεύω ότι θα ισχύει! Δεν μπορεί!

Rihanna shaking her head GIF

Όταν ξυρίζεις τα πόδια σου, οι τρίχες γίνονται πιο άγριες και σκουρόχρωμες. Κι όμως! Η δομή της τρίχας δεν αλλάζει, απλά συνηθίζεις το δέρμα σου λείο και απαλό.

I Love Lucy GIF

Το concealer πρέπει να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από την πούδρα σου. Όχι! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τραβήξεις την προσοχή στην περιοχή που θες να καλύψεις. Γι' αυτό πρέπει  να ταιριάζει στον τόνο του δέρματος σου, ούτε στάλα πιο ανοιχτό!

Glee GIF

Οι λιπαρές επιδερμίδες δε χρειάζονται ενυδάτωση. Δεν ισχύει, πάρτο απόφαση! Πρέπει να ενυδατώνεται κάθε τύπος δέρματος, ειδικά αν το ενυδωτικό που θα επιλέξεις περιέχει προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.

New Girl GIF

Το lip gloss αφυδατώνει τα χείλια σου. Δεν τα αφυδατώνει, απλά όταν περάσει η glossy υφή που σου αφήνει, επανέρχονται στη κατάσταση που ήταν πριν. Γι' αυτό όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς, τόσο πιο πολύ το χρειάζεσαι τελικά.

Lipstick GIF

Τα μαλλιά σου συνηθίζουν το σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Και αν είχαν φωνή, θα σου έλεγαν ότι αυτό δεν ισχύει φυσικά. 

Shampoo GIF

Βγάζεις μια άσπρη τρίχα και εμφανίζονται άλλες 1500. Το χω πιστέψει αυτό, δεν παύει όμως να είναι ένας μύθος.

Blake Lively GIF

Με τον ατμό ανοίγουν οι πόροι του δέρματος σου. Τα έχουμε ξαναπεί, δεν ανοίγουν, ούτε κλείνουν. 

Bullshit GIF

Το σταυροπόδι προκαλεί φλεβίτιδα. Μπα, μόνο πανικό στα αγόρια θα σου λεγα, ειδικά αν φοράς φούστα. Αντίθετα, η ορθοστασία μπορεί  να σου προκαλέσει διάφορα.

Crossing legs GIF