Είναι γεγονός ότι τον χειμώνα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, τα μαλλιά μας χάνουν την υγρασία τους, γεγονός το οποίο οδηγεί σε διάφορα προβλήματα, όπως φριζάρισμα και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Ομοίως, ο ξηρός καιρός μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας εύθραυστα και ξηρά, με αποτέλεσμα, συχνά, να σπάνε.

Ωστόσο, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις του χειμώνα στα μαλλιά μας;

Για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας από την πιο κρύα εποχή του χρόνου θα πρέπει:

 

• Να αποφεύγουμε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό

Παρόλο που το ζεστό νερό μας ανακουφίζει από το κρύο, δεν κάνει καθόλου καλό στα μαλλιά μας, καθώς το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί από τα μαλλιά μας τα φυσικό τους λάδι και την υγρασία τους, καθιστώντας τας ξηρά και εύθραυστα. Επιπλέον το ζεστό νερό καταστρέφει τους θύλακες της τρίχας και τους αποδυναμώνει, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

 

• Να αποφεύγουμε τις συσκευές θερμότητας

Ανά διαστήματα είναι καλό για τα μαλλιά μας να κάνουμε ένα διάλλειμα από τις θερμικές συσκευές styling. Οι συγκεκριμένες συσκευές επιδεινώνουν την ξηρότητα των μαλλιών, οπότε ο χειμώνας είναι η κατάλληλη περίοδος για να αποστασιοποιηθείτε λίγο από αυτές. Για αλλαγή μπορούμε να εφαρμόζουμε ένα προϊόν για το φριζάρισμα σε όλο το μήκος των βρεγμένων μαλλιών μας και να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά.

 

• Να ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας

Κατά τη διάρκεια των δύσκολων χειμερινών μηνών είναι καλό να επενδύσουμε σε ένα καλό conditioner ή σε μία μάσκα μαλλιών, τα οποία είναι ειδικά στο να εξασφαλίζουν extra ενυδάτωση. Επιπλέον, για να κλειδώσουμε την ενυδάτωση αυτή, μπορούμε να φτιάξουμε μία σπιτική μάσκα με λάδι ελιάς ή καρύδας και να την εφαρμόζουμε τακτικά στα μαλλιά μας.

Ως γνωστόν, βέβαια, η υγεία πηγάζει από μέσα μας. Γι΄ αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να παραμελούμε τη διατροφή μας και καθημερινά πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό και να λαμβάνουμε τις απαραίτητες για τον οργανισμό μας βιταμίνες. Όλα τα παραπάνω θα έχουν ορατά αποτελέσματα και στα μαλλιά μας.