Με πυλώνες το σύγχρονο σχεδιασμό, την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία, το luxury eyewear brand KALEOS δημιουργεί από το 2013 fashion forward συλλογές γυαλιών ηλίου και οράσεως που δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις της μόδας, αλλά τις υπερβαίνουν και τις επαναπροσδιορίζουν. Με τη φιλοσοφία της KALEOS να συμπυκνώνεται δυναμικά στη φράση «Η ομορφιά βρίσκεται σε κάθε σχήμα και μορφή», η νέα συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022-2023 εξυμνεί τις αναρίθμητες όψεις των σχημάτων και την ασυναγώνιστη γοητεία τους.

Φέτος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, και η παιδική σειρά που έρχεται να ολοκληρώσει το δημιουργικό σύμπαν του brand, προσφέροντας μια ολιστική σχεδιαστική πρόταση για κάθε προσωπικότητα, στυλ και τύπο καταναλωτή. Επιπλέον, αυτή τη σεζόν, η KALEOS επιστρατεύει στη συλλογή της νέα υλικά, εστιάζοντας δυναμικά στην τεχνολογία αιχμής των οπτικών, όπως οι φωτοχρωμικοί φακοί, οι mineral φακοί -από τον κορυφαίο κατασκευαστή Barberini- αλλά και οι πολωτικοί φακοί (polarized).

KALEOS WOMAN

Σκελετοί γυαλιών οράσεως και ηλίου που παραδίδουν μαθήματα γεωμετρίας και ξεχωρίζουν με την έντονη προσωπικότητά τους. Ο δυναμικός σχεδιασμός και το ξεχωριστό, αναγνωρίσιμο σχήμα τους, δεν περνούν απαρατήρητα, καθώς αναδεικνύονται μέσα από την έντονη χρωματική παλέτα σε bold αποχρώσεις του μπλε electric και του πορτοκαλί, αλλά και πιο κλασσικές επιλογές όπως το λευκό, το καφέ και το μαύρο. Τη συλλογή συμπληρώνουν και οι παστελ τόνοι που κυμαίνονται από μωβ, πράσινοι και γαλάζιοι και αποδίδονται σε ιδιαίτερα cat eye, ορθογώνια και oversized οβάλ σχέδια.

Για το brand KALEOS, η γυναίκα που επιλέγει τα σχέδια της συλλογής ξεχωρίζει για την αντικομφορμιστική, μποέμικη προσωπικότητά της, αλλά και από το γεγονός ότι προασπίζει την αυτοδιάθεσή της και δεν θέλει να προσδιορίζεται από τίποτα και κανέναν. Επιλέγοντας ένα statement σχέδιο KALEOS δεν κάνει απλώς μια ισχυρή δήλωση μόδας, αλλά μια δήλωση για τον χαρακτήρα της και τη θέση της στον κόσμο. Το στυλ της είναι μοναδικό, αυθεντικό, και υποδηλώνει μια προσωπικότητα με ισχυρή αισθητική αλλά και μεγάλη ευαισθησία στην συμπεριληπτική ομορφιά.

KALEOS ΜΑΝ

Για τη σχεδιαστική ομάδα KALEOS, αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο δυνατές αντρικές συλλογές που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής. Αποτελείται από εκλεπτυσμένα σχέδια γυαλιών ηλίου και οράσεως, που κυκλοφορούν σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, όπως μαύρο, μπλε, καφέ, γκρι, και σκούρο πράσινο, αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως  το κίτρινο του κεχριμπαριού, το ιβουάρ, το γαλάζιο και το κόκκινο. Ο κλασικός σχεδιασμός συναντά τη σύγχρονη αισθητική, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στα μεγάλα μεγέθη, στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Μεταλλικά και κοκάλινα σχέδια ορίζουν τη διαχρονικότητα και φέρουν έναν ισχυρό αρρενωπό χαρακτήρα στο σήμερα.

Ο άντρας που επιλέγει γυαλιά KALEOS ξεχωρίζει αναμφίβολα για το εκλεκτικό του γούστο σε κάθε έκφανση της ζωής. Είναι λάτρης της αρχιτεκτονικής και του interior design, αγαπάει το βιομηχανικό σχεδιασμό και τις εφαρμοσμένες τέχνες. Αν μπορούσες να μαντέψεις πώς έχει συνθέσει τον προσωπικό του χώρο, πιθανότατα να έβρισκες εμβληματικά Bauhaus κομμάτια να συνυπάρχουν αρμονικά με ιδιαίτερα αντικείμενα, έπιπλα και έργα τέχνης που έχει συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, στα αμέτρητα ταξίδια του, από μικρά μαγαζιά, υπαίθριες αγορές και τοπικές αντικερί.

KALEOS KIDS – Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Εξερευνώντας έναν νέο, υπέροχο και ανεξάντλητο κόσμο γεμάτο φαντασία, χαρά και χρώμα, η KALEOS λανσάρει φέτος για πρώτη φορά την παιδική eyewear σειρά, η οποία έρχεται να συμπληρώσει αλλά και να ολοκληρώσει την προϊοντική γκάμα του brand. Η KALEOS KIDS αποτελείται από πρωτότυπα σχέδια γυαλιών ηλίου και οράσεως, σε υπέροχες ροζ, γαλάζιες, ιβουάρ και μωβ αποχρώσεις, αλλά και ξεχωριστές επιλογές σε ταρταρούγα και διαφάνειες που αποδίδονται σε δύο μεγέθη για παιδιά από 5-9 ετών και 9-13 ετών.

Παραμένοντας πιστοί στο DNA του brand, «η ομορφιά των σχημάτων» διέπει φυσικά και την παιδική συλλογή. Κλασικά χρώματα αλλά και ανατρεπτικοί συνδυασμοί μπαίνουν στο παιχνίδι για να εκφράσουν έναν κόσμο γεμάτο φαντασία και αθωότητα, εκεί όπου τα παιδιά μπορούν να συνυπάρχουν χωρίς να κρύβονται με τους φανταστικούς τους φίλους. Παστέλ τόνοι πασπαλίζονται με μικρές και ψύχραιμες δόσεις glitter για να κάνουν το παιχνίδι της δημιουργίας ακόμα πιο απολαυστικό. Έξυπνες σχεδιαστικές λεπτομέρειες συμμαχούν στο παιχνίδι έκφρασης των μικρών ηρώων: οι μικρές τρύπες στην άκρη του βραχίονα μπορούν να φιλοξενήσουν οποιοδήποτε κορδόνι ή αλυσίδα, ώστε κάθε παιδί να χαρίσει τη δική του προσωπική πινελιά στα γυαλιά του. Κατασκευασμένα από ανθεκτικά, ελαφριά και άνετα στη χρήση υλικά, τα γυαλιά της KALEOS KIDS θα συντροφεύσουν τους μικρούς ήρωες σε κάθε τους δραστηριότητα – ειδικά όταν παίζουν με τα σχήματα.

Στην Ελλάδα, οι συλλογές KALEOS διατίθενται αποκλειστικά από την εταιρεία The Workshop