Βασίλισσα» στον πάγο αναδείχθηκε η Γαβριέλλα Παπαδάκη, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, στο Πεκίνο.Ως μεγάλο φαβορί η Γαβριέλλα Παπαδάκη επιβεβαίωσε τα προγνωστικά καθώς συγκέντρωσε 226,98 βαθμούς και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τα χρώματα της Γαλλίας.

Η 26χρονη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, μαζί με τον σύντροφό της Γκιγιόμ Σιζερόν, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα, ενώ παράλληλα έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2015, το 2016, το 2018 και το 2019. Επίσης, έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου πέντε φορές συνεχόμενες στην Ευρώπη, από το 2015 έως το 2019.


 

Η Γαβριέλλα Παπαδάκη γεννήθηκε στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας από Έλληνα πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Ο πατέρας της είναι από τον Κορυδαλλό και η οικογένειά του έχει ρίζες στην Κρήτη.

 Σε παλαιότερη συνέντευξή της αναφερόμενη στην ελληνική της καταγωγή, η Γαβριέλλα Παπαδάκη είχε πει: «είμαι καρπός του έρωτα ενός Κρητικού και μιας Γαλλίδας, δύο ανθρώπων που έζησαν μαζί για κάποια χρόνια και κατόπιν χώρισαν. Ο πατέρας μου ζούσε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Μικρή μιλούσα ελληνικά, όμως έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που ταξίδεψα στην Ελλάδα και τα έχω ξεχάσει όλα». Παρ’ όλα αυτά, η Γκαμπριέλα δήλωσε στη γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’Equipe»: «Νιώθω περήφανη για το ελληνικό μου αίμα». Και συνέχισε περιγράφοντας τον τρόπο που μεγάλωσε, καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι «το να είσαι Ελληνας δεν είναι μόνο θέμα καταγωγής, αλλά γονιδιακό. Διαθέτω τη μαχητικότητα που έχει το DNA μου. Ολοι όσοι μαθαίνουν ότι είμαι ελληνικής καταγωγής ξαφνιάζονται».
Η μητέρα της, Κατρίν, ήταν η πρώτη προπονήτρια της 26χρονης. Στη συνέχεια, σε ηλικία εννιά ετών γνώρισε τον Γκιγιόμ και από τότε αποτελούν ζευγάρι στο καλλιτεχνικό πατινάζ μέχρι και σήμερα. Επίσης, υπάρχει έντονη φημολογία ότι είναι ζευγάρι και στη ζωή.
 

Πηγή: iefimerida