Ανεβαίνοντας την Ερατοσθένους, στους πρόποδες του Παγκρατίου, το κτίριο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή τραβάει την προσοχή όλων. Το σύγχρονο πολυώροφο κτίριο του, στην ίδια απόχρωση με την παρακείμενη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, εναρμονίζεται πλήρως με το μεσοπολεμικό οίκημα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά και αποτελεί την κύρια είσοδο του. Στον ημιώροφο αυτού του κοσμήματος για την πόλη μας βρίσκεται το ανανεωμένο καφέ του μουσείου, το B&E Goulandris Café-Restaurant. Ένας κομψός, φιλόξενος χώρος που διαθέτει και ένα κρυφό, καταπράσινο αίθριο που μοιάζει με αστική όαση.

Το B&E Goulandris Café-Restaurant είναι ένας καλαίσθητος χώρος ιδανικός για να περάσετε ένα όμορφο πρωινό με καφέ και γλυκό, να πραγματοποιήσετε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή meeting, να απολαύσετε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή απογευματινό γεύμα και φυσικά για να κάνετε μια ευχάριστη στάση μετά την επίσκεψη σας στο μουσείο.

Φέρει την ποιοτική σφραγίδα του ομίλου ΙΤ εκφράζοντας απόλυτα τη φιλοσοφία της προσεγμένης αλλά πάντα νόστιμης διατροφής. Το μενού επιμελείται o νεαρός chef Δημήτρης Δαγκλής, δημιουργώντας ένα κατάλογο που υπόσχεται μια απολαυστική comfort gastronomy εμπειρία.

Τα πρωινά μπορείτε να απολαύσετε μια κούπα φρεσκοαλεσμένου καφέ taf μαζί με μια ανοιχτή πίτα με ανθότυρο, λιαστή τομάτα και ελιές ή ένα προζυμένιο toast κολοκύθας με αυγό μάτι, bacon γαλοπούλας, relish τομάτας και mascarpone. Επίσης, στο fresh pastry corner φιλοξενούνται καθημερινά λαχταριστά σπιτικά κέικ και πεντανόστιμα γλυκά ημέρας.

 

Το μεσημεριανό σας γεύμα μπορεί να ξεκινήσει με μια νόστιμη burrata με κολοκύθα, αχλάδι, καβουρδισμένα φουντούκια, ρόκα, χαρουπόψωμο και vinaigrette βασιλικού. Το poke bowl με τον μαριναρισμένο τόνο που συνοδεύεται από jasmine ρύζι, λωτό, κολοκύθα, σελινόριζα και ένα γευστικό hummus αρακά είναι ένα χορταστικό πλήρες πιάτο. Το ίδιο νόστιμα είναι και τα σκιουφιχτά με κατσικίσιο τυρί, φρέσκια τομάτα και μυρωδικά όπως επίσης και τα gnocchi που σερβίρονται πάνω σε μια κρέμα παντζαριού, περιχύνονται από μια σάλτσα από μαστιχοτύρι Άνδρου και γαρνίρονται με ελαφρώς βρασμένο μπρόκολο και τρούφα.

Το υπέροχο αυτό γεύμα προτείνουμε να κλείσει με ένα tiramisù με dacquoise σοκολάτας και φυσικά espresso.

To B&E Goulandris Café-Restaurant είναι ένας όμορφος χώρος που με την απλότητα και την ανεπιτήδευτη φινέτσα του θα σας κατακτήσει και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας μέρη για να ξεφύγετε από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει εταιρικές εκδηλώσεις και ιδιωτικά γεύματα με ειδικά μενού.

Ωράριο λειτουργίας:

Τετάρτη - Κυριακή: 10.00 – 18.00, Παρασκευή: 10.00 – 20.00, Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά

Ο χώρος διατίθεται και εκτός ωραρίου για ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Για την είσοδο στο Café-Εστιατόριο κατά τις ώρες λειτουργίας, δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.

Τ: +30 210 756 2895

E: restaurant@goulandris.gr