«Κάθε νέα γενιά έχει πάντα μια συναισθηματική υποχρέωση να αναθεωρήσει τις παραδόσεις της προηγούμενης. Ο ρόλος της είναι να κάνει αυτή τη θαρραλέα βουτιά στο άγνωστο, να ανακαλύψει και να εξελίξει αυτό που έπεται. Το Young Rose χαιρετά αυτό το πνεύμα».

—Ben Gorham, Creative Director & Founder, Byredo

 

Επανεξετάζοντας την παράδοση μέσα από την οπτική της νέας γενιάς, το Young Rose είναι μια ωδή στο πάντα ανήσυχο πνεύμα της νιότης: ένα οσφρητικό ημερολόγιο εκείνων που γράφουν μόνοι τους το μέλλον τους.

Φέρνοντας το εκρηκτικό πιπέρι Sichuan πάνω σε μια βάση Δαμασκηνού τριαντάφυλλου, το άρωμα σκόπιμα αψηφά τους κανόνες, προσφέροντας την ανατρεπτική εκδοχή μιας κλασικής ιστορίας αγάπης.

«Οι παραδόσεις και η κουλτούρα τους «σχηματίζουν» τις αναμνήσεις μου από τα χρόνια που μεγάλωσα στην Κίνα, εκεί όπου η έμπνευση της φωτογραφίας μου είναι βαθιά ριζωμένη. Οι εικόνες που δημιουργώ είναι απλά μια εξιδανίκευση αυτών των αναμνήσεων».

—Leslie Zhang, Φωτογράφος

 

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Κίνα, ο Ben Gorham εντυπωσιάστηκε από τον δημιουργικό δυναμισμό που ανακάλυψε εκεί – ένα πνεύμα που αντηχεί το παγκόσμιο κίνημα των νέων να αφήσουν το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο. Για το παγκόσμιο λανσάρισμα του Young Rose, αναζήτησε συνεργάτη στη δημιουργική σκηνή της χώρας και ανέθεσε στον 28χρονο φωτογράφο Leslie Zhang τις εικόνες της καμπάνιας. Ως η «οπτική» φωνή μιας γενιάς, ο Zhang ανατρέχει στο παρελθόν προκειμένου να δημιουργήσει κάτι εντελώς καινούριο. «Τυλίγει» τα θέματά του σε μια αντανάκλαση του παρελθόντος, αφήνοντας με αφηρημένο τρόπο νύξεις από ένα οικείο αισθητικό «σχήμα λόγου». Οι πραγματικοί οραματιστές δεν φοβούνται τη νοσταλγία – αντίθετα, καθώς εξελίσσονται, αντλούν και αναδημιουργούν τις δικές τους ιστορίες. Για την καμπάνια του Young Rose, ο Zhang αφιερώνει στους νεαρούς εραστές ένα ποίημα χιλίων ετών: μιλάει η γλώσσα του σώματός τους, κυριολεκτικά, για την αγάπη και τον πόθο. Συναισθήματα που αντέχουν στους αιώνες - όπως ακριβώς στέκει ακόμα το τριαντάφυλλο, ακλόνητο στον συμβολισμό του.

YOUNG ROSE

Κορυφή: πιπέρι Sichuan, σπόροι ambrette

Καρδιά: Δαμασκηνό τριαντάφυλλο, ίριδα

Βάση: musk, ambroxan

 

 

Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα attica Golden Hall και City Link, καθώς και στο atticadps.gr/eshop.

 

TAG US: @officialbyredo @atticabeauty

SPREAD THE NEWS: #byredo #youngrose #atticabeauty