Εxo na problimataki, poy mporei na min einai poly sovaro, alla me apasxolei arketa. Ti na kano dear Υοlo  pou ta magoula mou kokkinizoun kathe fora poy kapoio agori poy m’aresei, mou milaei. An me rotisei kati h kyria stin taksi kai den ksero tin apantisi, ekei na deis kokkinisma!!! San ntomata ginomai...  hehehe

Pantza-Roula

Χαχαχα… «Pantza-Roula» μου, το e-mail σου ήταν απ’ τα πιο γλυκά και girly που διάβασα τελευταία! Και το ότι γελάω δεν σημαίνει ότι -και πάλι- πρέπει να κοκκινίσεις απ’ την ντροπή σου!!! Είσαι μόλις 14 ετών, είναι λογικό να ντρέπεσαι και να κοκκινίζουν τα μαγουλάκια σου κάθε φορά που βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση.

Aλήθεια ξέρεις που οφείλεται το ενοχλητικό «κοκκίνισμα» στα μάγουλα κάθε φορά που ερχόμαστε σε αμηχανία;  Οφείλεται στην αδρεναλίνη. Σε στιγμές άγχους αυτή υπερεκκρίνεται, η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός αυτόματα αυξάνονται, στέλνοντας περισσότερο αίμα από το συνηθισμένο στο πρόσωπο, προκαλώντας το κοκκίνισμα αυτό στο δέρμα. Δεν ξέρω αν είσαι και Ολυμπιακός- για να είσαι ασορτί- αλλά πέρα απ΄την πλάκα κούλαρε. Προσπάθησε να ελέγξεις το  άγχος, τον θυμό σου, την ντροπή σου. Το πρόσωπό σου απλά κοκκινίζει όταν εσύ νιώθεις κάπως. Μίλα, ξέσπασε, εκτονώσου.

Στην ίδια φάση ήμουν κι εγώ στην εφηβεία μου. Μόλις  με πλησίαζε αγόρι γινόμουν σαν παπαρούνα!

( Και δεν ξέρω αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αλλά μετά από  χρόνια που  είχα δει έναν αθεράπευτό μου έρωτα στο δρόμο μου είχε πει ότι το έβρισκε τρομερά χαριτωμένο και sexy γιατί μου αποκάλυψε πως  η ...κόκκινη φάτσα μου το έλεγε πιο πολλά απ΄ότι εγώ η ίδια! Και μουγγαμάρα, εγώ απ΄την ντροπή και ιδρωμένα χέρια. Ασε, σε κερδίζω στα σημεία!)

Πάντως σου έχω και καλά νέα: Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι το κοκκίνισμα στην πραγματικότητα συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και αυξάνει την ενσυναίσθηση από τους άλλους. (Οπότε βουρ στον καλλιτέχνη και ρομαντικό της τάξης...)

Να ‘σαι σίγουρη πως με το χρόνο θα το ξεπεράσεις και θα σου συμβαίνει πολύ πιο σπάνια. Σου μιλάω από προσωπική πείρα. Δώσε πόντους αυτοπεποίθησης στον εαυτό σου και μην σε νοιάζει τί σκέφτονται οι άλλοι. Χαμογέλα στις καταστάσεις κι ας είναι και τα  μαγουλάκια σου λίγο πιο κόκκινα. Αλλες παστώνονται στο ρουζ για το ίδιο αποτέλεσμα. 

Τώρα αν τρελαίνεσαι μία απλή λύση είναι να περάσεις το πρόσωπό σου με μία ελαφριά πούδρα σε πιο ανοιχτή απόχρωση. Ομως, μην το παρακάνεις και γίνεις σαν μάσκα Καμπούκι.  #yolo