Hello yolo!  Θα μπορούσα να πως ότι είμαι μία όμορφη κοπέλα 15 χρονών με ωραίο σώμα κι αρκετές κατακτήσεις. Oμως μια χαρά θα μου ταίριαζε και το ψευδώνυμο Volcano! Οχι γιατί είμαι τόσο hot αλλά γιατί η επιδερμίδα μου είναι σαν ηφαιστειογενές έδαφος. Και για όσους δεν κατάλαβαν  έχω Ακμή! Μου τη σπάνε τρελά τα τόσα σπυράκια όχι μόνο πάνω στο πρόσωπο κυρίως, αλλά και στο λαιμό, στην πλάτη, στους ώμους και στο ντεκολτέ.  Τί μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ;

                                                                                                                                                Volcano14

 

Φίλη ξέρω οτι είναι δύσκολο- κι εγώ παρόμοια πέρασα- αλλά δες το θετικά! Οσο παράλογο κι αν ακούγεται...Η ακμή είναι το συνώνυμο της νιότης. Ο λόγος που η ακμή  εμφανίζεται στην εφηβεία, είναι  γιατί τώρα αυτή δραστηριοποιούνται οι γεννητικές ορμόνες. Αν και οι γιατροί την χαρακτηρίζουν ακμή  ως χρόνιο νόσημα υπάρχουν ενήλικες υποφέρουν από ακμή μέχρι την ηλικία των 30 και .... Ευτυχώς δεν είναι σοβαρό για τη σωματική υγεία.  Βέβαια μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είσαι κι ευτυχισμένη με όλo  αυτό το...  κέντημα από σπυράκια στο πρόσωπο και το σώμα σου.

Η καλύτερη άμυνα στο πρόβλημα είναι η επίθεσή

Λοιπόν, κορίτσι, δεν κάνεις τίποτα χωρίς πρώτα να έχεις πάει στον γιατρό. Η γνώμη  ενός καλού δερματολόγου είναι απαραίτητη. Θα πρέπει πριν κάνεις όλα αυτά τα γιατροσόφια που γράφουν τα περιοδικά ή που θα βρεις στο internet να έχεις επισκεφτεί τον γιατρό. Μόνο εκείνος ξέρει!

Μην πειράζεις τα σπυράκια διότι έτσι τα βακτήρια μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στο δέρμα με αποτέλεσμα περισσότερο πόνο, κοκκίνισμα και ίσως ακόμη και ουλές στο δέρμα.

Πρέπει να πλένεις  το πρόσωπο  σου σχολαστικά τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα με σαπούνι και ζεστό νερό χωρίς να το τρίβεις  αφού έτσι το δέρμα ερεθίζεται ακόμη περισσότερο.

Μετά το πλύσιμο το πρόσωπο πρέπει να στεγνώνεται απαλά αλλά καλά με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα που θα χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ ΕΣΥ!

Ελέγχεις εάν τα καλλυντικά  που χρησιμοποιείς περιέχουν επιπρόσθετες λιπαρές ουσίες, διότι αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση. Το σχολαστικό ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο. 

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για το ποιές τροφές επιδεινώνουν την ακμή όμως σε γενικές γραμμές η σοκολάτα, το αυγό, τα λιπαρά και τα καυτερά και τα πατατάκια κομμένα! Αντίθετα τα φρούτα, τα λαχανικά και το νερό μόνο καλό θα σου κάνουν.

Μην αγχώνεσαι. Το στρες μπορεί να την επιδεινώσει, γι’ αυτό be cool! Είσαι μία από τα εκατομμύρια κορίτσια στον Πλανήτη με σπυράκια. Σε λίγους, μήνες ,όμως, αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας θα είσαι σκέτο VOLCANO full body!  #yolo