Τώρα που άνοιξε ο καιρός, το μόνο που σκέφτεσαι είναι η ηλιοθεραπεία και το μαυρισμένο σώμα που θα αποκτήσεις.

Ωραία όλα αυτά, όμως δεν πρέπει να ξεχνάς πώς ο ήλιος δημιουργεί προβλήματα τόσο στην υγεία σου όσο και στην επιδερμίδα σου.

Διάβασε πολύ προσεκτικά τα παρακάτω tips για να ευχαριστηθείς, άφοβα, τις υπέροχες μέρες που έρχονται…

 

Μην ξεχνάς να φοράς πάντα το καπέλο σου

Όταν εκτίθεσαι στον ήλιο, και εφόσον δεν θέλεις να πάθεις ηλίαση, το καπελάκι σου είναι ένα άκρως απαραίτητο αξεσουάρ. Ένα αξεσουάρ, που αν μη τι άλλο, σου δίνει στυλ, καθώς μπορείς να τα βρεις στην αγορά σε ποικίλα χρώματα και σχέδια, που θα ταιριάζουν με το καλοκαιρινό σου μαγιό.

 

Μην πηγαίνεις στην παραλία δίχως τα γυαλιά σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοράνε τα γυαλιά τους για να προστατευθούν από την έντονη ηλιοφάνεια και επειδή φορώντας ένα όμορφο ζευγάρι γυαλιά, ολοκληρώνουν το στυλ τους. Δεν γνωρίζουν, όμως, πως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην όραση τους. Φοράμε, λοιπόν, τα γυαλιά μας για να προστατεύσουμε τα μάτια μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Και φυσικά, γυαλιά καλής ποιότητας αφού τα ψεύτικα είναι πιθανό να συμβάλουν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

 

Αν δεν έχεις μαζί σου το αντηλιακό, μην εμφανιστείς στην παραλία.

Είσαι κοπέλα και οφείλεις να προστατεύεις το δέρμα σου, αφού δυστυχώς παραμονεύουν πολλές δερματικές ασθένειες, που οφείλονται στην ακτινοβολία του ήλιου. Διάλεξε ένα αντηλιακό για το πρόσωπο και άλλο ένα για το σώμα, με υψηλό δείκτη προστασίας και είσαι έτοιμη να ευχαριστηθείς τα μπάνια σου. Οι κοπέλες που έχουν πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, πρέπει να διαλέγουν αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας (άνω των 30),καθώς κινδυνεύουν να καούν περισσότερο.

 

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό;

Προτού αγοράσεις το αντηλιακό σου, βεβαιώσου πως περιέχει φίλτρα απορρόφησης της UVA και UVB ακτινοβολίας, δεν διαλύεται στο νερό, δεν δημιουργεί ερεθισμούς, δεν έχει λάδια και δεν αφυδατώνει το δέρμα. Μην ξεχνάς το αντηλιακό, ακόμα και όταν έχεις πλέον μαυρίσει.

 

Μην αφυδατώνεσαι

Να θυμάσαι να έχεις συνεχώς μαζί σου ένα μπουκάλι νερό.Τις καλοκαιρινές μέρες, χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, να αφυδατώνεις τον οργανισμό σου και το δέρμα σου.