Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά... Και τι πιο όμορφο από το να χαλαρώσουμε από τις υποχρεώσεις, να καθίσουμε στον άνετο καναπέ μας, με μπόλικο ποπ κορν ή ότι άλλο τραβά η ψυχή μας - άλλωστε κάποιες μικρές ατασθαλίες επιτρέπουν ακόμα και οι πιο αυστηροί διαιτολόγοι - και να δούμε μια ταινία με θέμα τα Χριστούγεννα...  Ή, τουλάχιστον μια ταινία της οποίας η υπόθεση να διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα. 

Κλασσικές επιλογές που πρέπει να έχεις δει τέτοιες ημέρες!

 

1. Scrooged (1988)

Ο Φρανκ Κρος είναι ένας κυνικός διευθυντής της τηλεόρασης. Αντιμετωπίζει την βοηθό του με περιφρόνηση, απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού την παραμονή των Χριστουγέννων, επειδή απλώς διαφωνούσε μαζί του και απομακρύνθηκε από τον αδερφό του, ο οποίος εξακολουθεί να επιμένει να τον προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, παρ' όλο που αρνείται κάθε χρόνο να πηγαίνει. Ωστόσο, ο Φρανκ αναγκάζεται να μάθει την αληθινή έννοια των Χριστουγέννων, όταν τον επισκέπτονται τρία φαντάσματα.

Βασισμένο στο κλασικό έργο του Charles Dickens "A Christmas Carol" σε μια μοντέρνα εκδοχή.

O Richard Donner αποδεικνύει με εξαιρετική μαεστρία ότι δεν είναι μόνο σκηνοθέτης ταινιών θρίλερ (The omen), επιστημονικής φαντασίας (Superman), περιπετειών (Lethal Weapon) κλπ αλλά και σύγχρονων παραμυθιών με πολύ χιούμορ και εξυπνάδα! Η ταινία ήταν προτεινόμενη για Oscar, Best Make up: Thomas R. Burman & Bari Dreiband-Burman

Δείτε το trailer

 

2. Nightmare before Christmas (1993)

Ο Jack Skellington, βασιλιάς της πόλης Halloween, ανακαλύπτει την Christmas Town, αλλά οι προσπάθειές του να φέρουν τα Χριστούγεννα στη πόλη του προκαλούν σύγχυση.

Ένα σκοτεινό παραμύθι με χαρακτήρες και σενάριο από τον Tim Burdon σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία του Henry Selick το αποτέλεσμα είναι μαγικό!

Πανδαισία μουσικής από τον μοναδικό Danny Elfman, χαρακτήρων και συναισθημάτων!

Χρειάστηκε μια ομάδα περίπου 100 ατόμων τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η ταινία. Για ένα δευτερόλεπτο ταινίας, έπρεπε να γίνουν έως και 12 κινήσεις διακοπής κίνησης.

Δείτε την, παραμονή Χριστουγέννων!

 

3. Gremlins (1984)

Ένα αγόρι παραβιάζει κατά λάθος τρεις σημαντικούς κανόνες σχετικά με το νέο κατοικίδιό του και απελευθερώνει μια ορδή από κακόβουλα τέρατα σε μια μικρή πόλη.

Ένας ακόμα σκηνοθέτης - Joe Dande - διάσημων θρίλερ (The Howling - The twilight zone, the movie) αποδεικνύει ότι τελικά η απόσταση θρίλερ και παραμυθιού δεν είναι πολύ μακριά!

Στη παραγωγή δεν μπορεί να είναι άλλος από τον διαχρονικό Steven Spielberg (Jaws, Ready player one, Jurassic Park κλπ)!

Αν και η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου παρ' όλα αυτά ήρθε 4η σε εισιτήρια εκείνη τη χρόνιά!

Δείτε το trailer

 

4. Die hard (1988)

Καταιγιστική δράση σε φόντο Χριστουγεννιάτικο!

Ένας αξιωματικός της NYPD προσπαθεί να σώσει τη σύζυγό του και αρκετούς άλλους που ήταν όμηροι από Γερμανούς τρομοκράτες κατά τη διάρκεια ενός Χριστουγεννιάτικου πάρτι στο Nakatomi Plaza στο Λος Άντζελες.

Η ειρωνεία του έργου είναι ότι ο Bruce Willis κατά την διάρκεια της ταινίας χλευάζεται από τον επικεφαλή Γερμανό τρομοκράτη ο οποίος του λέει ότι είναι all-American hero ενώ ο Bruce Willis στη πραγματικότητα είναι πιο Γερμανός από τους κακούς της ταινίας. Ο  Alan Rickman ήταν Άγγλος και ο Alexander Godunov ήταν Ρώσος.

Ο Bruce Willis γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1955 στη Δυτική Γερμανία από έναν Αμερικανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα.

Δείτε το trailer