O Cole Sprouse γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1992 και είναι Αμερικανός ηθοποιός. (Και Λέων, προφανώς!)

Τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά, μέσα από τον ρόλο του Cody Martin στην πετυχημένη παιδική σειρά Ζακ και Κόντι: σκανδαλιές στο ξενοδοχείο που προβλήθηκε στο Disney Chanel το διάστημα 2005-2008.

Μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, τον Dylan Sprouse, αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό δίδυμο. Μαζί, έπαιξαν σε πολλές παραγωγές, όπως: Grace Under Fire, Big Daddy, Master of Disguise, The Suite Life of Zac and Condy.

To 2001, o Cole εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά Friends. Aυτή ήταν η πρώτη φορά, που αποχωρίστηκε τηλεοπτικά τον αδελφό του.

Όμως, το αγόρι αυτό δεν είναι μόνο ηθοποιός

Ασχολήθηκε και με τις ανθρωπιστικές επιστήμες και συγκεκριμένα με την αρχαιολογία. Έχει συμμετάσχει και σε ανασκαφές.

Ως λάτρης της φωτογραφίας, ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με μεγάλα περιοδικά όπως τα Teen Vogue, W Magazine, L’uomo Vogue, Εlle USA.

Δεν εγκατέλειψε φυσικά το πάθος του για την υποκριτική. Από το 2017, πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη νεανική σειρά Riverdale.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όντας ευαισθητοποιημένος νεαρός, ο Cole Sprouse, συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για τον θάνατο του George Floyd, υποστηρίζοντας το κίνημα Black Lives Matter, όπου τελικά και συνελήφθη τον Μάιο του 2020.