Τι κι αν για 3 συνεχόμενες εβδομάδες, είσαι υποχρεωμένη να μείνεις σπίτι, να εργάζεσαι και να διαβάζεις από εκεί; Τι κι αν η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση σου δεν είναι στα ύψη;

Σου προτείνουμε να ασχοληθείς με πέντε δραστηριότητες, που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα και να νικήσεις τη μιζέρια και τη μελαγχολία που προκαλεί η συνεχιζόμενη παραμονή στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση, αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

1. Τακτοποίηση ντουλάπας

Ορίστε, η τέλεια ευκαιρία να φτιάξεις την ντουλάπα σου. Για πόσο ακόμα θα φοράς τα καλοκαιρινά σου; Νοέμβριος έφτασε! Ξεχώρισε, επίσης, τα ρούχα, τα οποία είναι σίγουρο πως δεν θα ξαναφορέσεις και χάρισέ τα σε κάποιον που τα χρειάζεται, κάνοντας μια καλή πράξη.

2. Self-care

 

Στην περίπτωση που έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου λιγάκι, το lockdown ενδείκνυται για την καθημερινή περιποίηση προσώπου και σώματος. Καιρός για glow up! Φτιάξε φυσικές μάσκες μαλλιών και προσώπου και χρησιμοποίησε καθημερινά κρέμες για ενυδάτωση. Μην βάφεσαι αυτό το διάστημα. Άσε το πρόσωπο σου να αναπνεύσει. Επίσης, μην επιβαρύνεις τα μαλλία σου με θερμότητα, αλλά άσε τα φυσικά. Φτιάξε τα νύχια σου, αν το επιθυμείς και βάψε τα με ένα ζωντανό χρώμα, για να σου ανεβάσουν την ψυχολογία. Μικρά πράγματα, που κάνουν την διαφορά.

3. Αρωματοθεραπεία

 

Χρησιμοποίησε κεριά που μυρίζουν ωραία, για να σου φτιάξουν την διάθεση. Αν δεν έχεις ήδη στο σπίτι, μπορείς να προμηθευτείς από το διαδίκτυο, σε πολύ προσιτές τιμές.

4. Άσκηση στον καθαρό αέρα

 

Φόρεσε τα αθλητικά σου, στείλε νούμερο 6 κι έφυγες για μια βόλτα. Πάρε ένα ρόφημα στον δρόμο και κάνε μια μεγάλη βόλτα που θα σε κάνει να ηρεμήσεις. Διαφορετικά, αν είσαι λάτρης της γυμναστικής, βγες για τρέξιμο και οι ενδορφίνες σου θα απογειωθούν.

5. Προπόνηση στη μαγειρική

Ήρθε η στιγμή να αναδείξεις τις μαγειρικές ικανότητες, που έκρυβες τόσο καιρό. Πειραματίσου, δοκίμασε και μοιράσου τις δημιουργίες σου. Άνοιξε τα βιβλία μαγειρικής για πιο περίπλοκες συνταγές ή εμπνεύσου από το tic-tok για πιο εύκολες και στιγμιαίες συνταγές. Να ξέρεις ότι αυτή η προπόνηση θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα γιατί θα σου έχει μάθει να τρως πιο υγιεινά και να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου.