Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ. Η καλύτερη αφορμή για να μπεις στην κουζίνα. Η απόλυτη ένοχη απόλαυση. Τα αφράτα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που δεν έχουν λιώσει εντελώς και σου αφήνουν αυτή την τραγανιστή αίσθηση στον ουρανίσκο... Μιαμ μιαμ!

Πριν φτάσω όμως στη συνταγή, να σου μεταφέρω κάτι που διάβασα: το τέλειο αυτό σνακ ήταν κάτι που ανακαλύφθηκε... κατά λάθος! Το χρωστάμε σε μια γυναίκα ονόματι Ruth Wakefield, η οποία κάπου στο 1933 ξέμεινε από σκόνη σοκολάτας και αποφάσισε να ρίξει στη ζύμη για μπισκότα που ετοίμαζε κομματάκια από μπάρες σοκολάτας bitter και γάλακτος. Τα κομματάκια δεν έλιωσαν εντελώς και οδήγησαν στη λαχταριστή ανακάλυψη των choco chip cookies που σήμερα τα τρώμε πέντε πέντε (όχι εγώ, μια φίλη μου).

Δες λοιπόν πώς θα τα φτιάξεις:

1 μπάρα ανάλατο βούτυρο

½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

½ κούπα καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Μισό σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας (είτε υγείας, είτε γάλακτος)

Οδηγίες: Ανακατεύεις το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη και προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό. Στη συνέχεια αναμειγνύεις πολύ καλά με το αλεύρι και στο τέλος ρίχνεις τις σταγόνες σοκολάτας. Ψήνεις στους μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να δεις τη σοκολάτα να λιώνει τόσο όσο.

Καλή απόλαυση!

image