Μήπως πριν βγεις από το σπίτι ελέγχεις … πολλές φορές εάν έχεις σβήσει τα φώτα, αν στάζουν οι βρύσες, αν έχεις κλείσει το θερμοσίφωνο κι αν έχεις κλειδώσει τις πόρτες; Μήπως θέλεις  τα πράγματα τακτοποιημένα με το δικό σου τρόπο; Μήπως έχεις μια εμμονή με την καθαριότητα;

Όλοι έχουμε τις ιδιοτροπίες μας. Κάποιες είναι «ακίνδυνες» και κάποιες άλλες, όταν γίνονται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. 

Εγώ ας πούμε. Δεν είμαι ούτε τελειομανής, ούτε είμαι με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι. Μάλλον τεμπέλα θα με έλεγες.

Όμως, κάθε φορά που ανοίγω το ψυγείο μου, θέλω τα πράγματα να είναι σε συγκεκριμένο ράφι και η μάρκα τους να μην κοιτά αντίθετα, αλλά εμένα. Εάν δεν είναι έτσι, δεν θα τρελαθώ, αλλά θα το διορθώσω αμέσως. Είμαι δηλαδή, ένα ήπιο περιστατικό ψυχαναγκαστικής.


Το άπλωμα των ρούχων επίσης. Θέλω να ταιριάζουν τα χρώματα μεταξύ τους, να υπάρχει μια ομοιομορφία. Να μην είναι ας πούμε όλα τα σκούρα από την αριστερή πλευρά, και όλα τα πολύχρωμα από τη δεξιά πλευρά του μπαλκονιού.

Κι όταν σημειώνω με χρωματιστό μαρκαδοράκι επίσης τις σημειώσεις μου. Δεν γίνεται ένα βιβλίο μου να είναι μόνο με μωβ κι άλλο μόνο με κίτρινο. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. –άκου ποιος μιλάει για ισορροπία!-.

Αυτά έχω εγώ. Και είναι αστεία και χαριτωμένα και ευτυχώς, δεν με τρώει το άγχος ούτε με πιάνει πανικός όταν τα σκέφτομαι- αν ήταν έτσι, θα μιλάγαμε επί άλλης βάσης.

Εσύ Πώς την παλεύεις;

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ:  Δες τις παρακάτω εικόνες: 

1. Σε ενοχλούν λίγο οι στεγνωτήρες όπως είναι τοποθετημένοι;

2. Τα χρώματα των κουταβιών χαλάνε την ομοιομορφία;

3. Τα πλακάκια που λίγο στραβά, σε ενοχλούν;

4. Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί σε αυτά τα χάπια;

 

Αν απαντήσεις έστω κι ένα ΝΑΙ, τότε ανήκεις στο κλαμπ των ψυχαναγκαστικών. Welcome!