Μπορεί η vegan κουζίνα να είναι νόστιμη; Ή, μπορεί κάτι νόστιμο να είναι βίγκαν;

Την απάντηση έχουν δώσει οι εκατοντάδες φίλοι του The Vegan Vandal, του νέου street food της πόλης, το οποίο μέσα σε μόλις δύο μήνες λειτουργίας έχει κερδίσει όχι μόνο το στοίχημα της νοστιμιάς, αλλά και της αγάπης όλων όσοι φανατικά το προτιμούν!

Η εξίσωση άλλωστε είναι πολύ απλή και έχει μόνο μία απάντηση: Ναι, το πεντανόστιμο φαγητό μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υγιεινό και …αμαρτωλό!

Αγνά υλικά από την Ελλάδα και -κάποια πιο δυσεύρετα- από το εξωτερικό, συνταγές από τον βραβευμένο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδη, ενημερωμένο και χαρούμενο προσωπικό, αλλά και ένα προσεγμένο περιβάλλον, όπου κυριαρχεί το λιτό ντιζάιν και δεσπόζει ο «vandal» γορίλας* στον τοίχο του, συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας!

Εμείς δεν χρειαστήκαμε και πολύ για να ενδώσουμε στις vegan προτάσεις του.

Δοκιμάσαμε το Vandal burger με μπιφτέκι από πολύχρωμες φακές και ξηρούς καρπούς, μαγιονέζα κάρυ, kale και ντομάτα που συνοδεύεται από πατάτες ή σαλάτα και το pocket μελιτζάνας με σπιτική κυπριακή πίτα με μελιτζανοκεφτέδες, sauce πιπεριάς Φλωρίνης, sauce γιαουρτιού-δυόσμου και μαϊντανοσαλάτα και απολαύσαμε τους συνδυασμούς. 

Το σουβλάκι μανιτάρι με μαριναρισμένα μανιτάρια πορτομπέλο και πλευρώτους αλλά και το Jack Burger με καπνιστό pulled jackfruit, barbeque sauce, coleslow και χειροποίητες πίκλες το οποίο το απολαύσαμε με πατάτες (θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε με σαλάτα αλλά προτιμήσαμε τις πατάτες!) εντυπωσίασαν τους πιο απαιτητικούς vegan της παρέας και όλα συνοδεύτηκαν με ποτά και ροφήματα αλλά και special επιδόρπιο στο τέλος.   

 

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη έως Παρασκευή 17:00 – 24:00  (Δευτέρα κλειστά)

Σάββατο και Κυριακή: 13:00 - 24:00 (Brunch 13:00 – 17:00)

(Η κουζίνα κλείνει στις 23:40)

 

Μάθετε περισσότερα για το The Vegan Vandal και μείνετε ενημερωμένοι, ακολουθώντας το στα social!

Instagram page  

Facebook page   

Αμύντα 15, Παγκράτι - Αθήνα. Tηλ. 210 7214003

 

* Fun fact: ο γορίλας, το πιο δυνατό, μυώδες και μεγαλόσωμο είδος της οικογένειας των ανθρωπιδών, είναι σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα χορτοφάγος!