Η εξεταστική πλέον, είναι μια περίοδος όπου τότε καταλαβαίνεις πραγματικά την έννοια της συνεργασίαs, το αίσθημα "δούναι και λαβείν", καθώς δεν είσαι μόνος! Αρκετοί, ακόμα, βρίσκονται στη θέση σου μπροστά σε αυτό το χάος των σημειώσεων, της ύλης και των εργασιών.

Τώρα, το θέμα είναι με ποιο φιλαράκι σου θα μοιραστείς αυτό το βάρος της εξεταστικής. Αμέσως μετά ξεκινάει η δουλειά: αναγνώσεις, ξενύχτια, παραγγελίες, αντιγραφές, αποστηθίσεις, ομαδική μελέτη...

Μέσα σε μια τόσο αγχωτική περίοδο πρέπει να βρίσκεις κάτι θετικό για να ανταπεξέλθεις. Ακόμα κι ένας καφές μετά από πολύωρη μελέτη με τον συμφοιτητή σου έχει άλλη γεύση εκείνες τις ώρες. Ο συμφοιτητής γίνεται φίλος, κολλητός στα δύσκολα!

Κι ας μην ξεχνάμε την ψυχική κόπωση. Η ξαφνική αλλαγή ρουτίνας και η μετάβαση από την φάση του ξέφρενου φοιτητή μετά την καραντίνα σε εκείνη του επιμελούς μέσα στο κατακαλόκαιρο, η συνεχής επαφή με το διάβασμα και το καθησύχασμα των γονιών είναι σοβαροί παράγοντες που αυξάνουν την κούραση. Το βράδυ νιώθεις την ανάγκη να βγεις με την παρέα από τη σχολή για να χαλαρώσεις και να αποσυμπιεστείς από όλο αυτό το φορτίο. (Εντάξει, όχι για πολύ όμως, γιατί έχεις και εξεταστική!)

Και στο τέλος μαζί με τους άλλους αγωνιάς και μοιράζεσαι το άγχος σου για το αποτέλεσμα και καθησυχάζεις τον άλλον για τις βαθμολογίες. Στις επιτυχίες χαίρεσαι διπλά και εννοείται το γιορτάζεις διπλά ενώ στις αποτυχίες στεναχωριέσαι πάλι διπλά... αλλά το γιορτάζεις με την παρέα για να ξορκίσεις το ζόρι και στο τέλος να περάσετε όλοι το μάθημα!

Γιατί είσαι με τον άλλον! Όχι μόνος!