Ο chef Luca Piscazzi φέρνει το εντυπωσιακό ταλέντο του και την όρεξή του για πειραματισμό στο Four Seasons Athens αυτό το καλοκαίρι. Η παρουσία του στο ξενοδοχείο αναμένεται όχι μόνο να ανεβάσει το γαστρονομικό πήχη στο Four Seasons Athens, αλλά να κάνει το γαστρονομικό τοπίο στην Ελλάδα ακόμη πιο συναρπαστικό.

Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ξεκινά μια μακροχρόνια συνεργασία με τοv ταλαντούχο σεφ που ενώνει τις δυνάμεις του με την μαγειρική ομάδα του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθηναϊκής Ριβιέρα. Η παρουσία του φέρνει ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας και υπόσχεται να μεταμορφώσει πλήρως το μενού της αγαπημένης ιταλικής trattoria Μercato.

Ποιος είναι ο Luca Piscazzi; 

Ο Luca Piscazzi ξεκίνησε την καριέρα του σε μια ιταλική trattoria στο Λονδίνο και εν συνεχεία κατέκτησε σημαντικές θέσεις σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια του κόσμου. Από εστιατόρια τριών αστεριών Michelin στη Ρώμη, το Χονγκ Κονγκ και το Mio του Four Seasons στο Πεκίνο, μέχρι την πρόσφατη πορεία του ως Lead Chef στο πλάι της Anne-Sophie Pic, της πιο φημισμένης γυναίκας σεφ, που κρατάει σήμερα οκτώ αστέρια Michelin για τα πέντε εστιατόριά της. Το βιογραφικό του chef Luca είναι εντυπωσιακό, παρά το νεαρό της ηλικίας του!

Βοηθώντας την ιταλίδα γιαγιά του να φτιάξει ντελικάτα κανελόνια ως παιδί, το πάθος του Luca για τη μαγειρική σφυρηλατήθηκε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζει δυνατό μέχρι σήμερα.

Τί τον ώθησε να κάνει τη μετάβαση από το φημισμένο Michelin εστιατόριο La Dame de Pic δύο αστέρων του Λονδίνου στην Αθήνα; Ο νεαρός Ιταλός chef ισχυρίζεται ότι οι μακρινές ελληνικές ρίζες της οικογένειάς του μπορεί να έχουν σχέση με αυτό!

Και τα αισθήματα φαίνεται να είναι αμοιβαία. Ο ενθουσιασμός του chef Luca για την Ελλάδα ενισχύεται από τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις κουζίνες του Four Seasons Athens. «Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Το μεσογειακό κλίμα, τα φρέσκα υλικά, η θάλασσα και όλα όσα έχει να προσφέρει, καθιστούν την Ελλάδα ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να διευθύνω ένα εστιατόριο», συμπληρώνει.

Πρώτη στη λίστα του Luca στο Four Seasons, η ιταλική trattoria Mercato, όπου ελπίζει να «δημιουργήσει πιάτα εμπνευσμένα από τις μεσογειακές ρίζες και αναμνήσεις του. Η θάλασσα, το δάσος, τα βουνά. Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα, σκέφτομαι μπλε ουρανό, τις αποχρώσεις του νερού, πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, βότσαλα, κοχύλια, βότανα. Ελπίζω να τα μεταφράσω όλα σε πιάτα»!

Τι εξεγείρει το πάθος του στην κουζίνα; «Κινητήρια δύναμη είναι οι επισκέπτες που εμπιστεύονται το εστιατόριό μου και μοιράζονται τα εποικοδομητικά σχόλια τους. Αλλά κυρίως οι νέοι chef και συνάδελφοί μου δίνουν το κίνητρό να συνεχίσω, να τους δείξω ότι είναι δυνατόν να πετύχουν τα όνειρά τους σε αυτή τη «σκληρή βιομηχανία» μεταδίδοντας το πάθος και την αγάπη μου για το φαγητό».