Για το φετινό καλοκαίρι, το studio PARAMOUNT φέρνει στο κινηματογραφικό κοινό μερικές από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που έχουν σφραγίσει την κινηματογραφική ιστορία.

Σπουδαίες παραγωγές από καταξιωμένους σκηνοθέτες, λατρεμένες από κοινό και κριτικούς, ο φετινός κατάλογος επανεκδόσεων προσφέρει αριστουργηματικές ταινίες που σημάδεψαν την εποχή τους και συνεχίζουν να εμπνέουν και να αποτελούν απόλαυση για το σημερινό κοινό.

Τέσσερις εκπληκτικές ταινίες που αξίζει να δείτε στη μεγάλη οθόνη έρχονται σύντομα από την ODEON.

 

Chinatown (1974) - 2 Ιούλιου

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση μοιχείας για να βρεθεί μπλεγμένος σε έναν επικίνδυνο ιστό εξαπάτησης και διαφθοράς.


Οι Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον πρωταγωνιστούν σε αυτό το μοναδικό νεο-νουάρ από τη δεκαετία του '70, που ξεχώρισε χάρη στην εκπληκτική σκηνοθεσία του Ρόμαν Πολάνσκι και στο αριστοτεχνικά γραμμένο σενάριο του Ρόμπερτ Τάουνι. 

Δείτε το tailer: 

 

To Catch a Thief / Το κυνήγι του κλέφτη (1955) - 16 Ιουλίου

Ένας απόμαχος κλέφτης κοσμημάτων πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του όταν κινεί αδίκως υποψίες πως έχει επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα. 

Οι Κάρι Γκραντ και Γκρέις Κέλι πρωταγωνιστούν στην κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ που γυρίστηκε στη Νότια Γαλλία.

Δείτε το trailer:

 

The Italian Job / Ληστεία αλά ιταλικά (1969) - 30 Ιουλίου

Μια ομάδα διαρρηκτών καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κλέψουν ένα φορτίο χρυσού τεράστιας αξίας. Για να το καταφέρουν και να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, θα προκαλέσουν στους δρόμους της πόλης το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γίνει ποτέ!


Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ και Μπένι Χιλ ενώνουν τις δυνάμεις τους στη γεμάτη από δράση ταινία του Πίτερ Κόλινσον, που έκανε διάσημο το Mini Cooper.

Δείτε το trailer:

 

High Noon / Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές (1952) - 13 Αύγουστου

Αγνοώντας τις παροτρύνσεις της γυναίκας του και των συμπολιτών του, ένας σερίφης αποφασίζει να αντιμετωπίσει μία επικίνδυνη συμμορία και τον αρχηγό της, που έρχονται στην πόλη με το τρένο, αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση. 

Ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά γουέστερν της δεκαετίας του '50, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Κούπερ και Γκρέις Κέλι, και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του σπουδαίου Φρεντ Τσίνεμαν.

Δείτε το trailer: