Η περίοδος που πλησιάζει η εξεταστική είναι απολύτως διαφορετική από την περίοδο που δίνουμε εξεταστική. Σιγά-σιγά ξεκινάει η πίεση όλου του εξαμήνου να οδεύει απειλητικά και εξίσου δυναμικά κατά πάνω σου.

Κάθε φορά, μετανιώνεις που στη ζυγαριά των προτεραιοτήτων η σχολή δεν έγερνε προς τα πάνω. Και μετά, αφού το αποδεχτείς, ρίχνεις το βάρος σε όλους τους εξωγενείς παράγοντες που σε απομάκρυναν από το στόχο σου. Φταίει όλη αυτή η κατάσταση με την καραντίνα και τα διαδικτυακά μαθήματα, που δεν κατάλαβες τίποτα, όσες φορές κι αν τα παρακολούθησες; (Αν και αυτό το τελευταίο ίσως κρύβει μια αλήθεια). Ή, μήπως φταίει μέχρι και η ζέστη που ξαφνικά έπιασε και το μόνο πράγμα που σκεφτόσουν ήταν η παραλία;

Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι η στιγμή της κρίσιμης απόφασης που θα καθορίσει την επιτυχία της εξεταστικής. Να αρχίσω διάβασμα από σήμερα ή να ξεκινήσω αύριο που θα είμαι πιο συγκεντρωμένη;

Η συμβουλή μου είναι να μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Αν μπορείς να κάνεις κάτι από σήμερα, κάνε το!

Μην το αφήσεις για αύριο γιατί το αύριο μπορεί να γίνει εύκολα μεθαύριο και αργότερα η άλλη εβδομάδα...  Αφού έχεις έτσι κι αλλιώς χρονικό περιθώριο, ξεκίνα τώρα!

Η εξεταστική έρχεται και φέρνει για παρέα κάποιες απαιτήσεις που αν δεν προετοιμαστείς ανάλογα δεν θα ανταποκριθείς σε αυτές.