Αν ανήκεις στις γυναίκες που λατρεύουν την περιποίηση των μαλλιών και θέλεις να έχεις υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά, χωρίς ψαλίδα και θαμπάδα και χωρίς να πηγαινοέρχεσαι συχνά στο κομμωτήριο, τότε σου έχω τη λύση. Με τα 4 tips που ακολουθούν, χωρίς περιττά έξοδα και χρονοβόρες διαδικασίες θα δεις γρήγορα αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.

 

1. Σωστό και σπάνιο λούσιμο

Αρχικά, το σωστό λούσιμο δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα σαμπουάν και τρίψιμο στη ρίζα, αλλά μια ποσότητα σαμπουάν (σωστό για τον τύπο των μαλλιών σου) ίση με έναν βόλο και ήπιο μασάζ με τα δάχτυλά σου στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που ενδυναμώνει την τρίχα. Απόφυγε να στύβεις και να τρίβεις τα μαλλιά με τα χέρια σου. Επίσης, θέσε ως στόχο να λούζεις τα μαλλιά σου μόνο 2 φορές την εβδομάδα (όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται) και όχι περισσότερο, καθώς έτσι αποφεύγεις την λιπαρότητα και ενδυναμώνεις τα μαλλιά σου.

 

2. Μην τα τυλίγεις με πετσέτα

Αυτό, αποτελεί ένα συχνό λάθος που όλες όμως συμβαίνει να κάνουμε. Οι πολύ απορροφητικές ίνες της πετσέτας διευκολύνουν το φριζάρισμα και το τσάκισμα της τρίχας που στη συνέχεια προκαλεί σπάσιμο και κατ’επέκταση ψαλίδα. Αντί για πετσέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ‘ένα T-shirt ή μια πετσέτα από μικροίνες.

 

3. Απομάκρυνε το πιστολάκι και το ισιωτικό από τη ζωή σου

Η υψηλή θερμότητα ξηραίνει και σπάει τα μαλλιά. Χρησιμοποίησε έξυπνα το πιστολάκι και κράτα το ισιωτικό και το ψαλίδι για ιδιαίτερες περιπτώσεις. Το πιστολάκι κράτησέ το σε μια απόσταση 12-15 πόντους από τα μαλλιά σου και φρόντισε να δείχνει πάντα προς τα κάτω. Καλό είναι πριν τη χρήση, να απλώσεις κάποιο λάδι στις άκρες, το οποίο θα προστατέψει από το φριζάρισμα.

 

4. Αξεσουάρ που δεν τραυματίζουν τη ρίζα.

Όταν πιάνεις τα μαλλιά σου, σιγουρέψου πως τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς (λαστιχάκια, τσιμπιδάκι) δεν καταπονούν περισσότερο τα μαλλιά σου. Και πώς θα το καταλάβεις αυτό; Πολύ απλά οποιαδήποτε αξεσουάρ τραβούν ή γδέρνουν το δέρμα σου, δεν κάνουν. Δοκίμασε τα λαστιχάκια σιλικόνης που μοιάζουν με ελατήρια, τα οποία είναι σχεδιασμένα να μην τραυματίζουν την τρίχα και το δέρμα.