Αγαπημένοι φίλοι του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος,

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά. Εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι.

Με απόλυτο σεβασμό στη δύσκολη συγκυρία που όλοι ζούμε, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τη δική μας λειτουργία αυτές τις μέρες που η ζωή ΌΛΩΝ μας μπήκε στη σκιά.

Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου εργαζόμαστε από το σπίτι μας έχοντας διακόψει κάθε ενέργεια εκπλήρωσης ευχών και, φυσικά, προσέλκυσης πόρων. Παρά ταύτα αυτές είναι μέρες που τα παιδιά μας, μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Τα παιδιά μας ζουν μία πιο σκληρή απομόνωση, μία πιο απόλυτη απαγόρευση, κανόνες πιο αυστηρούς, αγωνία πιο έντονη, φόβο πιο «μόνιμο». Για το λόγο αυτό, ναι μένουμε σπίτι, αλλά παραμένουμε δίπλα στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε, αποκλειστικά και μόνο μέσω διαδικτύου, τις συζητήσεις επεξήγησης σκοπού σε όλες τις οικογένειες που έχουν διατυπώσει αίτημα για ευχή, κάνουμε κάποιες ηλεκτρονικές συναντήσεις εκμαίευσης σε παιδιά άνω των 12 ετών και βέβαια συνεχίζουμε να δεχόμαστε αιτήματα. Εκτός αυτών, οργανώσαμε ένα εικονικό Νεραϊδοδωμάτιο στο οποίο είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε κάθε απορία οικογενειών ευχής. Τα δε τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά! Οι νεράιδες διαβεβαιώνουν τα παιδιά μας πώς οι ευχές τους οργανώνονται, ώστε να μπορούν να εκπληρωθούν άμεσα την επόμενη ημέρα.

Το Κάνε-Μια-Ευχή προσελκύει τους πόρους του μέσα από δράσεις και προγράμματα που οργανώνει το ίδιο. Δεν έχει σταθερούς χρηματοδότες και δεν αντλεί δωρεές από τον παγκόσμιο οργανισμό ή από οποιοδήποτε ίδρυμα. Κάθε 1η του χρόνου το ‘κοντέρ’ των εσόδων μηδενίζει και καλούμαστε να καλύψουμε τα κόστη ΌΛΩΝ των ευχών που θα φτάσουν στο γραφείο μας.

Στη σκιά που ζούμε σήμερα όλοι, ζουν τα παιδιά μας για πολλούς μήνες ή και χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις. Η υπόσχεση για εκπλήρωση της πιο βαθιάς επιθυμίας πρέπει να τηρηθεί. Αντιπροσωπεύει την έξοδο στο φως. Έχουμε δώσει την υπόσχεση αυτή 24 χρόνια πριν στην Ελλάδα και με τη δική σας υποστήριξη, την τηρήσαμε και θα συνεχίσουμε να την τηρούμε.

Με εκτίμηση,

Η Γεν. Διευθύντρια, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, και η ομάδα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για εμάς δείτε εδώ τον απολογισμό του 2019 ή επισκεφθείτε το makeawish.gr για να μας υποστηρίξετε