Το ινστιτούτο χρώματος, Pantone, ανακοίνωσε και φέτος όπως κάνει κάθε χρόνο, το χρώμα της χρονιάς.  Αυτό που επιλέχτηκε για το 2020 δεν είναι άλλο από το κλασσικό μπλε, ένα χρώμα συνυφασμένο με την ηρεμία και την κομψότητα. Αυτό, κάνει και το μπλε την ιδανική επιλογή και για την διακοσμητικές αναφορές που μπορεί να έχει ο χώρος μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν, τι αφίσες  θα μπορούσατε να επιλέξετε, με βάση το χρώμα της σεζόν.

  • Θάλασσα: Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όλων όταν ακούνε την λέξη μπλε, είναι η θάλασσα. Έτσι αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι το δωμάτιο που θα επιλέξετε για να κρεμάσετε την αφίσα σας, θα έχει κάτι απ’ αυτό, μπορείτε απλά να αγοράσετε μία αφίσα με ένα θαλασσινό τοπίο. Αυτό θα μπορούσε να είναι από μία γαλήνια θάλασσα μέχρι ένα φουρτουνιασμένο με κύματα, τοπίο.
  • Abstract: Αν έχετε ένα σπίτι σε πιο μοντέρνα γραμμή, αλλά παρόλα αυτά δεν θέλετε να είστε και εκτός των τάσεων, μπορείτε να προτιμήσετε ένα abstractσχέδιο με βάση το μπλε. Τι σχέδιο θα μπορούσε να ήταν αυτό; Τα blurrycolorsείναι πάντα ασφαλής και διαχρονική επιλογή. Επίσης, ασύμμετρα και ακαθόριστα σχέδια σε τόνους του ίδιου χρώματος. Αν επιλέξετε τα abstractθέματα, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε φαντασία και είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί αυτό που σας αρμόζει.
  • Ελληνικά τοπία(νησιά):Αν μη τι άλλο,, η Ελλάδα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στο μυαλό όλων, με τον ήλιο και την θάλασσα. Έτσι αν επιλέξετε να αγοράσετε μία αφίσα που να απεικονίζει κάποιο ελληνικό νησί, το πλέον πιθανό είναι οι αποχρώσεις που θα κυριαρχούν να είναι στο κλασσικό μπλε. Για εσάς τους πιο παραδοσιακούς, αλλά και για όσους θέλουν να «κουβαλάνε» την ξέγνοιαστη καλοκαιρινή διάθεση που έχει ένα ελληνικό νησιώτικο τοπίο, μπορούν απλά να το επιλέξουν και το σίγουρο είναι ότι θα ανεβούν ψυχολογικά.

  • Aerial: Για μια πιο διακριτική αλλά εξίσου δυνατή παρουσία του μπλε στον χώρο σας, μπορείτε να επιλέξετε aerialτοπία. Ποια θα μπορούσε να είναι αυτά; Από μία εικόνα του ορίζοντα, μέχρι μία πισίνα ή έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Συνήθως τα aerialθέματα, έχουν κάτι αέρινο και αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί τα προτιμούν για δωμάτια που συνήθως χαλαρώνουν, όπως μία κρεβατοκάμαρα ή ένα καθιστικό.
  • Καλλιτέχνες : Υπάρχουν πολλοί ζωγράφοι που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν σαν κυρίαρχο χρώμα όταν ζωγραφίζουν το μπλε. Ένας απ’ αυτούς που το χρησιμοποιεί αρκετά είναι ο Munch, κυρίως σε πιο σκούρες αποχρώσεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι το «Moonlight»ή η «StarryNight». Ένας ακόμη λάτρης του μπλε είναι ο Kandinsky, που μάλιστα έχει δώσει και το όνομα του χρώματος στον πίνακα του, τον γνωστό «InBlue». Βέβαια υπάρχουν δεκάδες ακόμη ζωγράφοι που είναι λάτρεις του χρώματος της χρονιάς, οπότε μπορείτε να βρείτε τον αγαπημένο σας ζωγράφο, είναι σχεδόν σίγουρο πως σε κάποιο έργο του θα πρωταγωνιστεί το μπλε.

Με την φετινή χρωματική επιλογή, η Pantone, δίνει την ευκαιρία σε όλους, να διακοσμήσουν τους χώρους του σπιτιού τους, χωρίς να κάνουν extreme επιλογές. Το κλασσικό μπλε είναι ένα χρώμα που είναι πάντα στη μόδα και που ό,τι έξοδα και να κάνετε επενδύοντας χρήματα, είτε σε αφίσες είτε σε άλλα αντικείμενα με αυτές τις αποχρώσεις, θα μπορέσετε να τα έχετε για πολύ καιρό, μιας και θα είναι διαχρονικά.