Η 21η μεγάλου μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ αποτελεί μια από τις πιο αυτοβιογραφικές ταινίες του δημιουργού της με αρκετές αναφορές στη ζωή και την καριέρα του ίδιου της του δημιουργού. Πέρα από τις αναφορές στο έργο και το σύμπαν του ίδιου, ο 70χρονος πλέον Αλμοδόβαρ συγκέντρωσε για αυτή την ταινία μερικούς από τους στενότερους και πιο ξεχωριστούς συνεργάτες του από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Αντόνιο Μπαντέρας. Ο Αλμοδόβαρ συνεργάστηκε πρώτη φορά μαζί του το 1982 στην ταινία «Ο Λαβύρινθος του Πάθους» και έκτοτε έχει παίξει σε πολλές από τις πιο γνωστές ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη στη δεκαετία του '80 όπως τα «Matador», «Ο Νόμος του Πόθου», «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» και «Δέσε με!». Υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα που δεν συνεργάστηκαν μέχρι και το 2011 που δούλεψαν μετά από χρόνια στην ταινία «Το Δέρμα που Κατοικώ» και ξανά δύο χρόνια μετά στο «Δεν Κρατιέμαι».

Σε ένα ρόλο-έκπληξη συναντούμε την Πενέλοπε Κρουζ, με την οποία ξεκίνησε τη συνεργασία του το 1997 στην ταινία «Καυτή Σάρκα». Η διασημότερη ίσως συνεργασία τους πραγματοποιήθηκε δυο χρόνια μετά, το 1999, με την ταινία «Όλα για τη Μητέρα μου». Το 2006 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Γύρνα Πίσω» και το 2009 στις «Ραγισμένες Αγκαλιές». Πέδρο Αλμοδόβαρ, Αντόνιο Μπαντέρας και Πενέλοπε Κρουζ συνεργάστηκαν μαζί όλοι πρώτη φορά στο «Δεν Κρατιέμαι» ενώ το «Πόνος και Δόξα» η δεύτερη κοινή τους δουλειά.

Με την ηθοποιό Χουλιέτα Σεράνο έχουν συνεργαστεί ήδη από την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη το 1980, το «Η Πέπη, η Λούσι, η Μπομ και τ'Αλλα Κορίτσια...». Στο υπόλοιπο της δεκαετίας του ’80, ακολούθησαν συνεργασίες με τον Αλμοδόβαρ όπως η ταινία «Αμαρτωλές Καλόγριες» ενώ στα «Matador», «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» και «Δέσε με!» έπαιξε μαζί με τον Μπαντέρας. Το «Πόνος και Δόξα» είναι η πιο πρόσφατη συνεργασία τους.

Η ταινία «Πόνος και Δόξα» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 31 Οκτωβρίου σε διανομή της ODEON.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ