Πήγαμε, το είδαμε, για να δούμε αν όντως άξιζε η επιστροφή του Cameron στο Franchise! Και είμαστε εδώ για να σου πούμε τι σε περιμένει στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία ξεκινάει υπενθυμίζοντας μας λίγο τα γεγονότα που οδηγούσαν τις προηγούμενες δύο ταινίες, δηλαδή την καταστροφή του κόσμου και την Ημέρα της Κρίσης (Judgment Day). Κι αν, εσείς οι φανς, αναρωτιέστε μήπως έπαθα εγκεφαλικό και ξέχασα τις άλλες τρεις ταινίες, πολύ απλά ο Cameron, όπως είχε πει ο ίδιος άλλωστε, αγνόησε εντελώς τις υπόλοιπες ταινίες. Έτσι, το Dark Fate (Σκοτεινό Πεπρωμένο) είναι η άμεση συνέχεια του Terminator 2: Judgment Day. Οι υπόλοιπες; Μπορείς να τις δεις ως ένα εναλλακτικό timeline, και όλα καλά!

Τι έλεγα; Α ναι! Ξεκινάμε, λοιπόν, με μία σκηνή από το T2 με την Σάρα Κόνορ στο ψυχιατρείο να χτυπιέται για το τέλος που έρχεται ενώ ο γιατρός της λέει πως όλα είναι ένα κακό όνειρο. Στην πορεία, γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές μας, και εδώ δείχνει σαν η ταινία να έκανε μία μικρή προσπάθεια να μας «κρύψει» ποιος είναι ο κυνηγός και ποιος ο προστάτης της ιστορία. Κάτι το οποίο ίσως και να λειτουργούσε, αν δεν είχαμε δεκαπέντε διαφορετικά trailers να μας δείχνουν τι τρέχει.

Γενικά τα trailers έκαναν spoil διάφορα ωραία σημεία που θα ήταν ΑΚΟΜΗ καλύτερα, αν δεν έδειχναν τίποτα! Τουλάχιστον, άφησαν κάποια άλλα εκτός, κι αυτό είναι κάτι.

Σε γενικές γραμμές, το Dark Fate μας δίνει κάποια νέα πράγματα και ιδέες ενώ βλέπουμε και αρκετά γνώριμα στοιχεία, κάτι το οποίο ίσως να ξινίσει σε κάποιους. Εξαρτάται αν το δουν ως ένα ωραίο reference ή απλά ως ένα αναμάσημα των προηγούμενων. Το νέο μοντέλο Terminator είναι αρκετά ενδιαφέρον, με την δυνατότητα να «σπάει» σε δύο μέρη: ένα καθαρά μηχανικό και ένα σε ρευστή μορφή, σαν ένας συνδυασμός του T-800 και του T-1000, το οποίο το κάνει πιο αποτελεσματικό στην δουλειά του.

Η δράση είναι πολύ καλή, είτε διαδραματίζεται στο έδαφος, στην άσφαλτο, στον αέρα, στο νερό, σε έναν στενό διάδρομο... Γενικά, έδωσαν μεγάλη προσοχή στο να μην γίνεται βαρετό σε αυτό τον τομέα, και το πέτυχαν!

Ο ηθοποιός που παίζει τον νέο Terminator κάνει καλή δουλειά, με το να είναι καθαρό killing machine στην αρχή και να εξελίσεται σε έναν κυνηγό που προσαρμόζεται στις καταστάσεις.

Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα με την πορεία που έλαβε, και σου δίνει μερικές ιδέες για το ταξίδι στον χρόνο, τι επιπλοκές μπορεί να έχει και κατα πόσο οδηγούμαστε από την μοίρα ή τις αποφάσεις μας. Ναι, κοίτα να δεις, βαθιές σκέψεις σε ένα action flick... Παράξενα πράγματα!

Στα μείον τώρα: Τα CGI, είδικά στους χαρακτήρες, σε κάποιες σκηνές μοιάζουν λες και είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας το 2000. Αυτό ισχύει κυρίως στην αρχή αλλά μετά φτιάχνουν αρκετά. Ίσως έφταιγε ο φωτισμός, ίσως γύρισαν νέες σκηνές και δεν είχαν χρόνο να τα τελειοποιήσουν... Δεν ξέρω αλλά φαίνονται, και φαίνονται άσχημα. Ή για γέλια, αναλόγως την όρεξη σου.

Η ιστορία δεν παίρνει βραβείο πρωτοτυπίας. Δεν θα συμφωνήσω 100% με το «αναμάσημα» που άκουσα να παίζει στην αίθουσα, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα ίσως ή να κάνει 2-3 πράγματα διαφορετικά. Στήνει ένα πιθανό sequel έτσι όπως τελειώνει, αλλά δεν είναι και απόλυτα σίγουρο αυτό, και δεν είμαι σίγουρος πως χρειάζεται κιόλας (μάλλον θα κριθεί από τα νούμερα που θα κάνει στις αίθουσες).

Final Judgment; 8/10. Διασκεδαστική, καλή δράση, αρκετά θέματα στο CGI και στο σενάριο, αλλά σίγουρα δεν είναι πεταμένα λεφτά, ειδικά για τους fans του Arnie και του αρχικού franchise.

Bonus round: “What did you tell them?” “I won’t be back.”