Μια βάπτιση είναι σπουδαία στιγμή όχι μόνο για το ίδιο το παιδί αλλά και για την οικογένεια. Σίγουρα όλοι θέλουν να είναι όλα τέλεια και να μοιραστούν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός με τα αγαπημένα τους άτομα. Η επιλογή του προσκλητηρίου βάπτισης είναι απ’ τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Δεν χρειάζεται όμως να σπαζοκεφαλιάζουμε άδικα. Παρακάτω έχουμε τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Τα προσκλητήρια βάπτισης δεν αποτελούν μόνο το κάλεσμα αλλά αποκαλύπτουν και την θεματολογία ολόκληρης της βάπτισης. Έτσι οι καλεσμένοι παίρνουν μία πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στην τελετή κι εμείς έχουμε μία βάση για να στήσουμε όλο το μυστήριο.

Τι λέτε; Ξεκινάμε;

  • «Θα είναι σα να μπαίνει η άνοιξη»

Αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε η βάπτιση του παιδιού σας να γίνει την άνοιξη, τότε το ιδανικό θέμα σίγουρα είναι η ίδια η εποχή. Επιλέξτε προσκλητήρια που έχουν floral στιλ. Κάντε τον καλεσμένο σας να νιώσει σαν να βρίσκεται σε ένα ανθισμένο τοπίο, απλά και μόνο ανοίγοντας το προσκλητήριο. Για την ημέρα της βάπτισης επιλέξτε να στολίσετε τον χώρο με φρέσκα λουλούδια της εποχής. Επίσης μπορείτε να προσφέρετε σαν μπομπονιέρες γλαστράκια μινιατούρες, έτσι ώστε να μείνουν στους προσκεκλημένους σας.

  • «Δεν έκανα ταξίδια μακρινά»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολυτέλεια απ’ τα ταξίδια. Σε κάθε εποχή η εξερεύνηση νέων πολιτισμών και τοπίων, γοήτευαν τον άνθρωπο. Άρα σκεφτείτε τι ευχάριστη έκπληξη θα ήταν για τους καλεσμένους της βάπτισης, να δουν ένα προσκλητήριο που θα έχει ως θέμα το ταξίδι. Ταξίδι στο χρόνο, ταξίδι σε μία συγκεκριμένη χώρα, ταξίδι με βάση το μεταφορικό μέσο, ό,τι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα κερδίσετε τις εντυπώσεις. Όσο για τον στολισμό; Ντύστε τα βάζα ή τα διακοσμητικά με ταξιδιωτικούς χάρτες, τοποθετήστε βέσπες μινιατούρες και θα έχετε άμεσα μια ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα. Σε ποιον εξάλλου δεν αρέσουν τα ταξίδια;

  • «Πάρε ναυτάκι, ναυτάκι συριανό»

Το navyστοιχείο ήταν πάντα στην μόδα. Αν έχετε να βαφτίσετε αγοράκι και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μήπως θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τε ενδεχόμενο το θέμα να είναι ναυτικό; Επιλέξτε μία πρόσκληση που να έχει ναυτικά σχέδια ή ακόμη και κάποιο νησιώτικο τοπίο και φέρτε τους καλεσμένους ένα βήμα πριν το καλοκαίρι. Κινηθείτε σε αποχρώσεις μπλε, λευκού και γαλάζιου, τα οποία είναι και τα κλασσικά χρώματα της χώρας μας. Κεράστε τους καλεσμένους σας cookiesσχεδιάζοντας σε ζαχαρόπαστα ναύτες ή καράβια. Ακόμη μπορείτε να ντύσετε και τον μικρό πρωταγωνιστή της βάπτισης με ρούχα που παραπέμπουν σε ναυτάκι και η διάθεσή σας θα απογειωθεί σε ένα τόσο καλοκαιρινό σκηνικό.

  • «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι»

Τα παραμύθια άπειρα, το ίδιο και οι προτάσεις για μία βάφτιση με παραμυθένιο θεματικό μοτίβο. Μονόκεροι, νεράιδες, ξωτικά αλλά και γνωστά καρτούν, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο προσκλητήριο σας. Δείτε τι θα ταίριαζε καλύτερα στο μικρό σας αγγελούδι και επιλέξτε αναλόγως. Αν μάλιστα στην βάφτιση έχετε και κεράσματα, φροντίστε να παραπέμπουν σε παραμύθια. Εφόσον υπάρχει και οικονομική δυνατότητα για κάτι παραπάνω, μπορείτε να στήσετε στο χώρο ακόμα και ένα καρουζέλ, που σίγουρα θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Στα παραμύθια εξάλλου τίποτα δεν είναι ανέφικτο.

  • «Ιστορία παλιά, θα σου πω άλλη μια φορά»

Για τις πιο ρομαντικές ψυχές, που αγαπούν το παλιό, η vintageβάπτιση είναι μονόδρομος. Διαλέξτε πρόσκληση με retroστοιχεία και παλ αποχρώσεις. Μία λύση λυτή και ταυτόχρονα κομψή. Στήστε ένα σκηνικό βγαλμένο από μία παλιότερη εποχή, που όλα ήταν πιο αθώα. Βρείτε vintageαντικείμενα, από αντικερί, όπως καθρέφτες και κορνίζες που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες. Επιλέξτε τούλινες μπομπονιέρες και θα έχετε ό,τι ακριβώς χρειάζεται μία τέτοια βάπτιση, και δείξτε έμπρακτα ότι το παλιό δεν είναι ποτέ ντεμοντέ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ