Ο χορός είναι από τις πιο μαγικές στιγμές στη ζωή μας αλλά χρειάζεται προσοχή πού αποφασίζουμε να μάθουμε την υπέροχη τεχνική του. Αυτός είναι ο λόγος που το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος έβγαλε μια ανακοίνωση που δεν αφορά μόνο τους γονείς αλλά όλες όσες επιθυμούμε να εξασκηθούμε λίγο στα χορευτικά βήματα. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ο Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., www.sisxe.com, εν΄όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελε να ενημερώσει για άλλη μια φορά τους γονείς σχετικά με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις δεκάδες «Σχολές χορού»,  οι οποίες λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις, όπως αυτές έχουν οριστεί από την κείμενη νομοθεσία αλλά και με δάσκαλους οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση.

Η νομοθεσία που καθορίζει το πλαίσιο και τη λειτουργία Σχολών Χορού (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη διδασκαλία των ως άνω μαθημάτων σε χώρους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ από την αρμόδια Περιφέρεια, καθώς επίσης και από δασκάλους που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Σχολές Χορού χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών!

Το Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., ως νόμιμο Σωματείο και ως επίσημος φορέας διαλόγου των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, καθώς και όλων των Περιφερειών της Ελλάδος, θα συνεχίσει να καταγγέλει και να στηλιτεύει την παράνομη διδασκάλια, απ΄όπου αυτή και αν προέρχεται.

 

Γονείς!!!  Σας προτρέπουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή Σχολής για εκμάθηση έντεχνου χορού!

Να ζητάτε πάντα να σας επιδεικνύεται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής που επιλέγετε, καθώς και το δίπλωμα του δασκάλου που θα αναλάβει την διδασκαλία των παιδιών σας.

Κάθε τι λιγότερο από μέρους σας συνιστά σοβαρή αμέλεια έναντι των παιδιών σας!

Ο δάσκαλος χορού έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιού, αφού η σωστή εκγύμναση, ιδιαίτερα στο αρχικό στάδιο ανάπτυξής του, είναι καθοριστική όσον αφορά στην διαμόρφωση ενός υγιούς μυο-σκελετικού συστήματος. Ταυτόχρονα, ο δάσκαλος οφείλει να αναγνωρίζει την μοναδικότητα του κάθε παιδιού, το δικό του ρυθμό ανάπτυξης και εξέλιξης, την δική του προσωπικότητα και να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για προώθηση της γνώσης, της αυτοεκτίμησης αλλά και του σεβασμού προς τους άλλους.

Συνεπώς, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή εκμάθηση του έντεχνου χορού είναι, εκτός από τις κατάλληλες υποδομές, η σωστή κατάρτιση του χοροδιδάσκαλου (αναγνωρισμένο δίπλωμα) σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού, Ημεδαπής ή Αλλαδοπής, η οποία περιλαμβάνει εκτός από την πρακτική και θεωρητικά μαθήματα ψυχολογίας, ανατομίας, μουσικής, ιστορίας χορού αλλά και παιδαγωγικά μαθήματα."

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με το Σωματείο στο τηλέφωνα 210 28 32 883 ή μέσω email στο info@sisxe.com

Οι Αναγνωριμένες από το Κράτος Σχολές - μέλη του Σωματείου Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. ανά περιφέρεια και περιοχή τίθενται στη διάθεσή σας, στον κατάλογο που ακολουθεί.

https://sisxe.com/%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%87%ce%b5/