Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη αποστολή της NASA στη Σελήνη, η Suzuki Motor Corporation ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο φεγγάρι ανακοινώνοντας τη στρατηγική της συνεργασία με τη εταιρία σεληνιακής εξερεύνησης ISpace Inc.

Η Ispace που εδρεύει στο Τόκιο της Ιαπωνίας, υλοποιεί το πρώτο παγκόσμιο εμπορικό πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης και η Suzuki θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της, για την ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R.

 

 

Οι γνώσεις κι η εμπειρία που διαθέτει η Suzuki απαιτούνται για την ανάπτυξη της διάρθρωσης του διαστημικού σκάφους, του μηχανισμού προσεδάφισης και κίνησης του οχήματος το σύστημα απορρόφησης κραδασμών καθώς κι άλλων σημαντικών τμημάτων του κορμού του, στις απαιτητικές συνθήκες του σεληνιακού εδάφους.

Με όχημα την τεχνογνωσία

Το διαστημικό σκάφος HAKUTO-R πρέπει να είναι μικρό κι ελαφρύ για την καλύτερη μεταφορά και προσεδάφιση του καθώς και για να μειώσει το κόστος εκτόξευσης. Ωστόσο, όταν μειώνεται το μέγεθος και το βάρος, απαιτείται να ληφθούν αρκετά μέτρα για να διατηρηθεί συμπαγής ο κορμός του σκάφους. Αξιοποιώντας την εξειδίκευση της Suzuki στην κατασκευή μικρών, ελαφρών, αλλά κι ασφαλών κι αξιόπιστων αυτοκινήτων, η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να υποστηρίξει τη διαρθρωτική ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R.

Για το σχεδιασμό των στηριγμάτων-ποδιών του διαστημικού σκάφους είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα σενάρια προσγείωσης, ώστε να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη προσγείωση. Η Suzuki θα παίξει βασικό ρόλο στη σχεδίαση των στηριγμάτων-ποδιών του HAKUTO-R υποστηρίζοντας την ανάλυση των προσομοιώσεων προσγείωσης και των απαιτούμενων δοκιμών.

Υλοποιώντας το όνειρο

Υποστηρίζοντας το σχεδιασμό του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R, η Suzuki θα συμβάλει στην οικονομία, αλλά και στην διάδοση του οράματος της εταιρίας εξερεύνησης Ispace για επέκταση της οικονομίας της Γης στη Σελήνη και την ύπαρξη της ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα.

Ο Toshihiro Suzuki, Πρόεδρος της Suzuki Motor Corporation τόνισε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που υποστηρίζουμε το πρώτο παγκόσμιο εμπορικό πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης HAKUTO-R, καθώς αποτελεί μια προσπάθεια να επιτύχουν το δικό τους όνειρο να φτάσουν στη Σελήνη. Ως βασική αξία της Suzuki είναι να συμβάλει στην κοινωνία μέσω της κατασκευής μικρών compact αυτοκινήτων, συνεπώς συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Ιspace για το HAKUTO-R, η οποία ξεκίνησε το 2016 με σκοπό να υποστηρίξει την επέκταση της ανθρώπινης κοινωνίας στη Σελήνη".

Ο Takeshi Hakamada, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιspace δήλωσε από την πλευρά του: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Suzuki ως στρατηγικό συνεργάτη ξανά. Δεδομένου ότι η μείωση του βάρους των σκαφών αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα στον κλάδο της σεληνιακής εξερεύνησης, η εξειδίκευση κι η τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρία Suzuki αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για την αποστολή μας καθώς και για τη μελλοντική οικονομία".

Στο παρελθόν, η Suzuki υπήρξε επίσης στρατηγικός συνεργάτης της HAKUTO, ενώ τον συντονισμό της ομάδας ανέλαβε η εταιρία Ispace κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού Google Lunar XPRIZE. Στην εταιρία Ispace ζητήθηκε να είναι η πρώτη που θα προσγειώσει ένα ρομποτικό σκάφος στη Σελήνη, ταξιδεύοντας 500 μέτρα και μεταδίδοντας οπτικά δεδομένα πίσω στη Γη. Η Suzuki αποτελεί τον βασικό επενδυτή της εταιρίας εξερεύνησης Ispace.

 

Ποια είναι η Ispace, inc.

Είναι μια ιδιωτική εταιρία σεληνιακής εξερεύνησης με το όραμα να επεκτείνει την ανθρώπινη παρουσία πέρα από τη Γη. Διαθέτει 100 υπαλλήλους από 13 διαφορετικές χώρες, ενώ δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία (που βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία HQ), στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Η εταιρία έχει συνάψει ήδη συνεργασίες με την Ιαπωνική εταιρία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) και την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου και έχει, επίσης, εξασφαλίσει σχεδόν 95 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση – την μεγαλύτερη στην Ιαπωνία και μεγαλύτερη από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη εταιρία διαστημικής εξερεύνησης στην ιστορία. Τέλος, η εταιρία Ιspace συντόνισε την ομάδα HAKUTO, η οποία αποτέλεσε την μία από τους 5 φιναλίστ του διαγωνισμού Google Lunar XPRIZE.

https://ispace-inc.com/

 

Μάθε για το HAKUTO-R

Το HAKUTO-R είναι το πρώτο εμπορικό πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης. Περιλαμβάνει τις δύο πρώτες αποστολές στη Σελήνη της εταιρίας Ispace:

1η Αποστολή: Προσγείωση σε έδαφος της Σελήνης το 2021.

2η Αποστολή:  Προσγείωση στη Σελήνη, και εξερεύνηση της επιφάνειας της το 2023.

Το πρόγραμμα σκοπέυει στην ανάπτυξη πλατφόρμας, που θα παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε μεγάλες αποστάσεις υψηλής συχνότητας και χαμηλού κόστους.

https://ispace-inc.com/hakuto-r/