Επειτα από 50 και 5 χρόνια η Mustang έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα επιδραστικότερα pop culture σύμβολα αμερικανικής ανεξαρτησίας και ατομικής ελευθερίας δίπλα στην Liberty Bell, τους Beatniks, τα Marvel Movies και τους Velvet Underground.

Ξεκινώντας από την ταινία Bullitt (1968) έφτασε να αναδειχτεί σε παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία σπορ κουπέ αυτοκινήτων για τέταρτη συνεχή χρονιά. Πλέον, η Ford προχωρά στην επετειακή έκδοση Mustang55 5.0L V8 για την Ευρώπη, διαθέτοντας αποκλειστικά στοιχεία στην εξωτερική της σχεδίαση και εσωτερικό υψηλών προδιαγραφών. Αντίστοιχα, η μικρότερη έκδοση 2.3L EcoBoost αναβαθμίζεται με εξωτερικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την Shelby, συπεριλαμβάνοντας στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα Active Valve Performance Exhaust. Επίσης, έχουν προστεθεί νέες αποχρώσεις, οι Twister Orange και Grabber Lime.

Το δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο


Η Mustang διατήρησε τη θέση της ως το παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία σπορ κουπέ αυτοκινήτων για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2018, με πωλήσεις 113.066 μονάδων, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit. Στην Ευρώπη, μόνον, ταξινόμηθηκαν 5.500 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 5% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Συνολικά, πάνω από 500.000 Mustang έκτης γενιάς έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο από το 2015, εκ των οποίων περισσότερα από 48.000 στην Ευρώπη. 

Ακόμα η Ford συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, ειδικά για την Ευρώπη την παραγωγή της ειδικής έκδοσης Mustang BULLITT. Με την ισχύ τού V8 κινητήρα 5.0L στους 460 ίππους και ροπή 529 Nm, η έκδοση προσφέρεται με επιλογή μεταξύ της Shadow Black ή της κλασικής εξωτερικής απόχρωσης Dark Highland Green. Ανάμεσα στα μοναδικά χαρακτηριστικά της ξεχωρίζουν οι ζάντες Torq Thrust 19”, οι κόκκινες δαγκάνες φρένων της εταιρείας Brembo™, η διακοσμητική τάπα ρεζερβουάρ Bullitt, η αποκλειστική, μαύρη εμπρός μάσκα καθώς και η πράσινη ραφή στα στάνταρ και προαιρετικά καθίσματα της Recaro®. Επίσης, για να ολοκληρώσουμε την εικόνα, ο επιλογέας του κιβωτίου κοσμείται από μία λαβή τύπου λευκής μπάλας.

Αξίζει να γνωρίζεις ότι επιπλέον λανσάρονται νέες αποχρώσεις στην οικογένεια Mustang, όπως οι Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange και Grabber Lime, ενώ η τεχνολογία ενσωματωμένου modem, FordPass Connect, έρχεται να μετατρέψει το όχημα σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών.

Η νέα ειδική έκδοση Mustang55 – που διατίθεται σε fastback και cabrio αμαξώματα – έρχεται με μαύρες λωρίδες που προστίθενται δυναμικά στο χαμηλού προφίλ καπό και στα χαμηλωμένα πλαϊνά τμήματα, μαζί με την μαύρη οροφή για τα μοντέλα fastback και τις γυαλιστερές, μαύρες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών. Οι εκδόσεις της Mustang55 σε απόχρωση Shadow Black περιλαμβάνουν ασημί λωρίδες, ενώ οι αντίστοιχες cabrio φέρουν μία μαύρη, υφασμάτινη οροφή. 
Η καμπίνα της Mustang55 αναβαθμίζει την εμπειρία μετακίνησης με ένθετα ανθρακονημάτινα στο ταμπλό, δερμάτινη κεντρική κονσόλα και προστατευτικό γονάτων με την χαρακτηριστική γκρι ραφή, εμπνευσμένη από πολυτελή πατάκια.
Τα μοντέλα Mustang55 με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο περιλαμβάνουν μοναδική ανάγλυφη λαβή στον επιλογέα. Αντίστοιχα, τα 10τάχυτα αυτόματα έρχονται με αλουμινένιο λεβιέ. Τα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών έχουν επένδυση από Alcantara υψηλής ποιότητας.
Οι στάνταρντ τεχνολογίες άνεσης περιλαμβάνουν θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 με DAB+ radio και ένα high-end ηχοσύστημα B&O με 12 ηχεία.