To Gumball3000 αποτελεί μια ξεχωριστή αυτοκινητιστική διοργάνωση που καλύπτει 3.000 μίλια (περίπου 5.000 χλμ.) σε δημόσιους κι ανοικτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Διάσημα πληρώματα απ' όλο τον κόσμο συμμετέχουν με περισσότερα από 100 Exotic και Super Cars, υποστηρίζοντας τον φιλανθρωπικό σκοπό του Gumball3000 και συνεισφέροντας στα θεματικά του προγράμματα μεταξύ των οποίων η καταπολέμηση της νεανικής περιθωριοποίησης, η προστασία του περιβάλλοντος και η εκπαίδευση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Όπως το 2017, έτσι και φέτος το Gumball3000 πήρε εκκίνηση από την Μύκονο όπου φιλοξενήθηκε στα ξενοδοχεία της αλυσίδας πολυτελούς φιλοξενίας, Myconian Collection Hotels & Resorts. Καθ' οδόν για την Ibiza, το κονβόϊ των exotic cars περνάει από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, προτού επισκεφθεί την Κροατία και από εκεί τη Βενετία.

Στις 12 Ιουνίου τα πληρώματα επισκέπτονται το Balocco, το κέντρο δοκιμών της FCA όπου η Alfa Romeo εξελίσσει όλα της τα μοντέλα της, όπως την ξεχωριστή Stelvio Quadrifoglio που με τη σειρά της συμμετέχει στο φετινό Gumball3000.

Η συγκεκριμένη συμμετοχή διαθέτει αποκλειστικό body panel skin, ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση, με αποκλειστικούς χρωματισμούς του Alfa Romeo Design Centre. Η έμπνευση έρχεται από το σχέδιο με το οποίο η C38, το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing, έκανε τους πρώτους γύρους στην πίστα του Fiorano.

Για το Gumball3000 οι σχεδιαστές έχουν επιλέξει ένα συνδυασμό που με κυρίαρχο σύμβολο το τετράφυλλο τριφύλλι της Alfa Romeo τονίζεται ο δυναμισμός, αλλά και ο πολυτελής χαρακτήρα της Stelvio. Η εντυπωσιακή βαφή με το τετράφυλλο σήμα κατατεθέν όλων των κορυφαίων εκδόσεων της μάρκας συνοδεύεται και από αντίστοιχα εντυπωσιακές επιδόσεις που προσφέρει ο bi-Turbo βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους.

Φεύγοντας από το Balocco η διοργάνωση συνεχίζεται προς Μονακό και Βαρκελώνη προτού πέσει η αυλαία στην Ίμπιζα στις 15 Ιουνίου.