Αν υπάρχει ένας λόγος που θα μας φέρει εδώ, αυτός είναι το νέο μενού του Italus, που περιλαμβάνει τα αυθεντικά ιταλικά γλυκά cannoli, βουτάει το αγαπημένο choco cup στη ροζ σοκολάτα, ruby, και παρουσιάζει μια σειρά vegan γευστικές επιλογές πάντα με την υπογραφή του Γαβριήλ Νικολαϊδη.

Τα τελευταία δύο (περίπου) χρόνια, το Italus αποτελεί μια όαση για τους foodie που κινούνται στην περιοχή της Καλλιθέας αλλά και για όσους θέλουν να αλλάξουν παραστάσεις, οργανώνοντας την έξοδό τους, λίγο πιο πέρα από το κέντρο της Αθήνας.

Ο κατάλογος φαγητού του Italus έχει την υπογραφή του αγαπημένου food blogger Cool Artisan, aka Γαβριήλ Νικολαΐδη, που συνεχίζει να επιμελείται το μενού και να εκπλήσσει με φρέσκες ιδέες. Με όλη του τη φαντασία και την εμπειρία στα εκλεκτά υλικά έχει δημιουργήσει ένα νέο μενού βασισμένο στο ποιοτικό street food που διαφέρει από τα συνηθισμένα.

Αρχικά το Italus ανοίγει το κεφάλαιο “burger” με τον πιο σύγχρονο τρόπο: με ένα ζουμερό pulled beef burger βασισμένο στο αργομαγειρεμένο κρέας και στη γαστρονομική κουζίνα των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ αλλά και με το δικαίως πολυσυζητημένο Beyond Burger, ένα 100% plant based μπιφτέκι με γεύση, επίγευση, όψη και υφή ενός μοσχαρίσιου burger που αποτελεί το πιο  πρόσφατο γευστικό trend παγκοσμίως. Μια δοκιμή φτάνει για να κερδίσει τους πιο φανατικούς λάτρεις των burgers και να μπερδέψει ευχάριστα τους οπαδούς των vegan πιάτων.

Και καθώς έχει αδυναμία στις συνταγές που μπαίνουν μέσα σε πεντανόστιμα ψωμιά, το Italus έχει και νέα gluten free χειροποίητα ψωμάκια σε δύο λαχταριστές και υγιεινές εκδοχές, με hummus και ψητά λαχανικά ή με φιλέτο κοτόπουλο και vegan μοτσαρέλα. Επίσης, πειραματίστηκε με την κλασική αυστριακή και σοκολατένια sacher torte και δημιούργησε την gluten free έκδοση της φτιαγμένη με αλεύρι αμυγδάλου.

Καθώς όμως δεν ξεχνάει τις ρίζες του, το Italus θέλει να σας γλυκάνει με το πιο αυθεντικό cannoli της Αθήνας. Το πασίγνωστο γλυκό της Ιταλίας, ο «μικρός σωλήνας» όπως σημαίνει το όνομα του, γεμίζεται με κρέμα ή σοκολάτα και αποτελεί ένα άψογο επιδόρπιο, μια επιλογή ιδανική για εκείνες τις ώρες της μέρας που επιθυμείτε κάτι γλυκό.

Στο Italus μπορείτε να κάνετε και μια γρήγορη στάση για ποιοτικό καφέ, που έχετε μάλιστα τη δυνατότητα να απολαύσετε σε ένα eco-friendly και ultra tasty φλιτζάνι βάφλας με επικάλυψη σοκολάτας που τρώγεται. Και για όσους το έχετε δοκιμάσει ήδη, πλέον μπορείτε να ζητήσετε το choco cup σας και σε ruby σοκολάτα η οποία αποτελεί την πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη των τελευταίων 80 ετών και μας έρχεται από τη Βραζιλία και το Εκουαδόρ.

Και όταν ο χρόνος σας επιτρέπει να χαλαρώσετε, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας στο Italus με ένα aperitivo ή ένα cocktail.  Για τους φανατικούς των προσεγμένων ποτών έχει ετοιμάσει μια «νέα γενιά» cocktails, οδηγώντας τις κλασικές συνταγές ένα βήμα παραπέρα. Οι συνταγές στα ποτήρια σας θα είναι κοσμοπολίτικες, αρωματικές, με πλούσια γεύση και με την πιο instagrammable εμφάνιση.

Για την ιστορία, ο Ιταλός, βασιλιάς των Οινοτρών, λέγεται ότι έδωσε το όνομά του στην χώρα της Ιταλίας, πως έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα και ήταν εγγονός του Μίνωα ή του Οδυσσέα.

Συλλέγοντας τους μύθους και τις διαφορετικές εκδοχές για εκείνον, ο Ιταλός και η μεσογειακή του ταυτότητα αποτέλεσαν την έμπνευση για έναν all day χώρο ο οποίος συνδυάζει την πιο ποιοτική πρώτη ύλη των δύο γειτονικών χωρών και κατάφερε να ανάγει το  brunch σε μια συνήθεια που δεν είναι μόνο για τις Κυριακές ή για συγκεκριμένες ώρες.

Το Italus με τη μοντέρνα του αισθητική, τα βιομηχανικά και τα urban jungle στοιχεία, την ανοιχτή κουζίνα στο ισόγειο και το πατάρι- εναλλακτικό working space, έχει καταφέρει να ταυτιστεί με ένα προορισμό που αποτελεί μια καθημερινή ολοήμερη εμπειρία χωρίς περιορισμούς.

Italus, Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα. Τηλ: 2109512341