Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου. H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου. Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

Ο Hellboy επιστρέφει

Δεκαπέντε χρόνια μετά την παραγωγή της πρώτης κινηματογραφικής μεταφοράς του διάσημου κόμικ του Μάικ Μινόλα «Hellboy», οι παραγωγοί Λόρενς Γκόρντον και Λόιντ Λεβίν ήξεραν ότι ήρθε η ώρα να προσφέρουν ένα ειλικρινές και εντυπωσιακό φιλμ δράσης και φαντασίας στο φανατικό κοινό του αντισυμβατικού ήρωα. «Μετά την επιτυχία που σημειώνουν οι ταινίες δράσης τελευταία ξέραμε ότι έπρεπε να παράξουμε ένα πιο ωμό, εντυπωσιακό και ώριμο αποτέλεσμα. Ήταν σημαντικό για εμάς αλλά και για τους φανς να μείνουμε πιστοί στην ιστορία και τις ρίζες του Hellboy. Νιώθαμε σαν να κάναμε μια σχεδόν βιογραφική ή ιστορική ταινία», δηλώνει ο παραγωγός Λες Γουέλντον.

Η παραγωγή

Για την παραγωγή του «Hellboy» χρειάστηκαν περισσότερο από 1.200 άτομα, τρεις τοποθεσίες γυρισμάτων στην Αγγλία και τη Βουλγαρία και περισσότερα από 20 σετ στη Σόφια της Βουλγαρίας. Περισσότερα από 600 ειδικά props κατασκευάστηκαν ως όπλα και αξεσουάρ από μια ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων. Το Εξκάλιμπερ σπαθί είναι σχεδόν ρέπλικα του κόμικ.

«Είμαι τόσο απίστευτα τυχερός που έχω δημιουργήσει έναν κόκκινο ήρωα από την κόλαση με ουρά και όχι έναν παραδοσιακό υπερήρωα. Το να βλέπω τον χαρακτήρα να αγαπιέται ακόμα μετά από 25 χρόνια είναι αλήθεια απίθανο», σχολιάζει ο Μινόλα.

Το Hellboy κόμικ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία

Νιλ Μάρσαλ

Σενάριο

Άντριου Κόσμπι

Παραγωγή

Λόρενς Γκόρντον, Λόιντ Λεβίν, Μάικ Ρίτσαρντσον, Λες Γουέλντον

Ηθοποιοί

Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Ίαν ΜακΣέιν, Σάσα Λέιν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντάνιελ Ντάε Κιμ

Φωτογραφία

Λορέντζο Σενατόρε

Μοντάζ

Μάρτιν Μπέρνφελντ

Διεύθυνση Παραγωγής

Πολ Κίρμπι

Μουσική

Μπέντζαμιν Γουόλφις

Διάρκεια

120’

Διανομή

ΟDEON, AUDIO VISUAL

Είδος

Φαντασίας