Συνεπής προς το όραμα της για εξωστρέφεια, η VITEX αποτελεί πλέον ένα καταξιωμένο πρεσβευτή της ελληνικής βιομηχανίας στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, η Vitex τιμήθηκε με μία πρόσκληση στο πρόσωπο του CEO της, Αρμόδιου Γιαννίδη, να παρουσιάσει την πορεία της στο Coatings Summit. Πρόκειται για την υψηλότερου επιπέδου και κύρους εκδήλωση της παγκόσμιας βιομηχανίας χρωμάτων όπου μπορεί να κληθεί ένας Διευθύνων Σύμβουλος και είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπήθηκε ελληνική εταιρία. Το Coatings Summit γίνεται κάθε δύο χρόνια, στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, εκ περιτροπής, και φέτος έγινε στο Παρίσι. O κος Γιαννίδης παρουσίασε την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και τις ενέργειες μεταστροφής που οδήγησε στο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς που είχε ποτέ η εταιρία στον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων. Ειδική μνεία έγινε στο καινοτόμο μοντέλο διοίκησης αλλά και στο γεγονός ότι την τελευταία εξαετία πέτυχε:

- την αύξηση των πωλήσεων της, κατά 47%,

- την αύξηση των θέσεων εργασίας, κατά 20%

- και ταυτόχρονα να μειώσει το δανεισμό της, κατά 50%.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Vitex φιλοξένησε την ετήσια Ευρωπαϊκή σύνοδο εταίρων/μελών του Guild CPO. Ο οργανισμός Guild CPO αποτελεί την μεγαλύτερη ένωση ανεξάρτητων βιομηχανιών χρωμάτων στον κόσμο με 80 μέλη και συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 5 δις δολάρια. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η επιτυχημένη στρατηγική της προώθησης των χρωματικών εργαλείων & βενταλιών Global / Color Guild, που κατέστρωσε η Vitex κατ’ αποκλειστικότητα, ως μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα και άλλες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συνεχίζοντας την καμπάνια Vitex on Global Tour και μετά την συμμετοχή της στην έκθεση Big 5 Show στο Dubai, τα στελέχη της ετοιμάζουν βαλίτσες για να παρουσιάσουν τα προϊόντα της στην έκθεση FARBE της Γερμανίας (Κολωνία 20 – 23 Μαρτίου) και την Mosbuild Ρωσίας (Μόσχα 2-5 Απριλίου).