Η σειρά κρασιών Μελισσόμαντρα-Καλλιγά της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, συνόδευσε την επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας H Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στο Odeon Opera. Πλήθος επωνύμων και ανθρώπων του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Καμίνης, η Μαρία Σολωμού, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και πολλοί άλλοι, απόλαυσαν τις γεύσεις και τα αρώματα της Μελισσόμαντρας Λευκό και Κόκκινο, μετά το τέλος της προβολής.

Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένας οίνος ξηρός, επίσης με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Ένα μοναδικό κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας.

Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό είναι ένας οίνος ξηρός με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η αγαπημένη ποικιλία Cabernet Sauvignon δίνει ένα βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας. Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες.

H Ευνοούμενη έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως φέτος και αυτό το μαρτυρούν οι 10 υποψηφιότητες για Oscar®, μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσίας, Α’ γυναικείου ρόλου (Olivia Colman), Β’ γυναικείου ρόλου (Emma Stone, Rachel Weisz), πρωτότυπου σεναρίου και φωτογραφίας. Η Olivia Colman έχει βραβευτεί ήδη με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Αν (Olivia Colman) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Rachel Weisz) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Emma Stone) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

 

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων στην καριέρα του, μεταξύ των οποίων Βραβείο Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, Βραβείο Καλύτερου Σεναριογράφου του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Καννών. Στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την προβολή της ταινίας ανέφερε: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή τη προβολή. Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου. Αλλά αν ξέρω κάτι γι' αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος και αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα, να περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά».

 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων σταθερά υποστηρίζει την τέχνη και τον άρρηκτο δεσμό της με το κρασί. Συνοδεύει με τα αρωματικά της κρασιά κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια που θα ταξιδέψει το κοινό στους ξεχωριστούς δρόμους της τέχνης.

 

www.gwc-microsite.gr