Μια τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Β. Νικολαΐδη (προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών – CEPIS) σχετική με τη δράση της Alliance For Digital Employability ήταν αρκετή για να αλλάξει τη ζωή του Ευθύμη Αυγέρη σε μόλις 12 εβδομάδες.

Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή

Ο Ευθύμης είναι 30 ετών. Είχε πτυχίο και μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιολογία. Ακολούθησε το ερευνητικό μονοπάτι και εργάστηκε σε κορυφαίο εργαστήριο της Ελλάδας, παίρνοντας μια κατεύθυνση προς την Βιο-Πληροφορική. Είχε προτάσεις για διδακτορικά, όμως κάτι δεν του «καθόταν καλά» μέσα του. Μάλιστα, έχοντας φτάσει σε επαγγελματικό αδιέξοδο, ήταν έτοιμος να καταθέσει τα χαρτιά του για να γίνει αγρότης. «Ήμουν έτοιμος να ασχοληθώ με τα φιστίκια», όπως περιγράφει.

Το πρώτο βήμα

Και κάπου εκεί έρχεται το τυχαίο γεγονός για να αλλάξει τη ζωή του Ευθύμη. Η μητέρα του «πέτυχε» στο δρόμο μία συμμαθήτριά της, η οποία είχε δει τον κ. Β. Νικολαΐδη σε τηλεοπτική εκπομπή να μιλά για άνεργους βιολόγους και πώς μπορούν να αλλάξουν καριέρα μέσω του προγραμματισμού.

Εκεί είδε την ευκαιρία αλλαγής καριέρας που ήθελε. Ευτυχώς διαπίστωσε ότι τελικά δεν ήταν το ερευνητικό κομμάτι που του άρεσε, αλλά το τεχνικό. «Κυνηγούσα τεχνική γνώση», όπως λέει και ο ίδιος. Αυτό ήταν! Επισκέφθηκε την ιστοσελίδα της AFDEmp, βρήκε «εξαιρετικά ενδιαφέρον» το περιεχόμενο της κι έκανε αίτηση για το Coding BootcampΓράφτηκε στο τμήμα της Java τον Μάιο 2017 και με επιτυχία το ολοκλήρωσε τον Ιούλιο 2017. Σε συνέχεια αυτών, η AFDEmp τον έφερε σε επαφή με τις κορυφαίες εταιρίες που συνεργάζεται, τον «κέρδισε» όμως η Intralot

Αλλαγή ζωής σε 12 εβδομάδες: Όχι πια Βιολόγος, αλλά Προγραμματιστής

Πλέον, εδώ και 2 χρόνια ο Ευθύμης εργάζεται σε μία από τις καλύτερες εταιρίες gaming ως Προγραμματιστής! «Βρέθηκα σε μια πολύ μεγάλη πολυεθνική εταιρία, σε ένα νέο τμήμα, ως ο μόνος junior Προγραμματιστής», όπως μας λέει κι ο ίδιος. Πριν βρισκόταν σε αδιέξοδο. Σήμερα, κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά. Τι μεσολάβησε; «Το Coding Bootcamp», απαντά με σιγουριά ο Ευθύμης. «Που με βοήθησε να δομήσω τη γνώση σε ένα επαγγελματικό επίπεδο, full-stack developing. Πιστεύω στους ανθρώπους που έχουν υλοποιήσει το Coding Bootcamp». Μπορείς να δεις ολόκληρη την ομιλία του Ευθύμη εδώ.

Εμείς από την πλευρά μας, πιστεύουμε ότι μόλις τώρα ξεκινήσαμε. Έχουμε την όρεξη, τη γνώση και το πάθος να βοηθήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες νέους να αλλάξουν τη ζωή τους σε μερικούς μήνες. Και το πιο σημαντικό: να κάνουν αυτό που αγαπούν. 

Το Coding Bootcamp 7 ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου με πρωινά κι απογευματινά τμήματα. Για υποψήφιους με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, παρέχονται υποτροφίες.

Μην αργείς. Κάνε τώρα την αίτησή σου εδώ.