Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του μελισσοκομικού τομέα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε με πολλές γλυκές εκπλήξεις!

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου 250 και πλέον μικροί παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους είναι νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι) θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το αγνό και ποιοτικό μέλι από όλες τις περιοχές της χώρας μας, όπως Χάλκη, Ψαρά, Κάλυμνο, Ρόδο, Χαλκιδική, Μάνη, Σφακιά,  Σούλι, Γύθειο, Αμοργό, Τζια, Κομοτηνή, Δωδώνη, Κάρπαθο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο, Ικαρία, Καρπενήσι, Ιωάννινα, Δωδώνη, Βόρεια Τζουμέρκα, Ζάρακα Λακωνίας, Δολιανά Αρκαδίας, Βυτίνα, Μονεμβασιά, Ροδόπη, Θάσος κ.α.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό εξαιρετικά σπάνια προϊόντα με βάση το μέλι, (φουντουκόμελο, μέλι με χαρούπι και ταχίνι, βιολογικές ποικιλίες κ.α)  ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι,  ελληνική Τεκίλα με Μέλι, ρακόμελο κ.α) καθώς και το ιδιαίτερο παστέλι από τη Μάνη με ιστορία 115 χρόνων.

Στο Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα βρουν:  Μέλι (Θυμαρίσιο, Πευκοθυμαρόμελο, Ελάτης, Πεύκου, Πορτοκαλιάς, Καστανιάς, Ρείκι, Βελανιδιάς, Κουμαριάς, Ανθέων, Ευκαλύπτου, Φασκομηλιάς),  Βασιλικό Πολτό, Κηρήθρα, Πρόπολη, Γύρη, εξαιρετικής ποιότητας παστέλια και παραδοσιακά προϊόντα και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά με βάση το μέλι.

Επίσης, θα απολαύσουν πολλά κεράσματα, εκπλήξεις για την επέτειο των 10 χρόνων λειτουργίας του και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά και να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους ήρωα στην παράσταση «ο Καραγκιόζης Μελισσοκόμος» (Σάββατο 18.00 & Κυριακή 12.00).

Στον Τομέα Μελισσοκομικού Εξοπλισμού εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, στο φετινό Φεστιβάλ θα υπάρχουν ευρωπαϊκές και διεθνείς συμμετοχές (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.α) ενώ η αθρόα παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει μεγάλη ενθάρρυνση για τους 30 χιλιάδες μελισσοκόμους της χώρας, από τους οποίους περίπου οι 20 χιλιάδες είναι νέοι άνθρωποι,  ηλικίας μέχρι 35 ετών.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή 7/12 16:00 – 21:00

Σάββατο 8/12 10:00 – 21:00

Κυριακή 9/12: 10:00 – 20:00

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΟΣΣ · ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 2, 10679 ΑΘΗΝΑ • Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276 • Email: info@edpa.gr   www.greekhoneyfestival.gr  •  www.facebook.com/festivalmeliou