Δεν είναι απαραίτητο να ‘χεις γι’ αφεντικό μια μέγαιρα όπως η Miranda Priestly απ’ το The Devil Wears Prada, για να φροντίζεις λίγο το πώς εμφανίζεσαι στη δουλειά σου.

Το άγχος μας για να ξεχωρίζουμε, ακόμα και στον εργασιακό χώρο, αλλά κι ο περιορισμένος χρόνος το πρωί, συχνά μας οδηγούν σε πραγματικά στιλιστικά εγκλήματα (βλ. Melanie Griffith στο The Working Girl). Εσύ ποιο απ’ τα παρακάτω έχεις διαπράξει;


Wet look
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:
είναι άλλο πράγμα να προσπαθείς για ένα ατημέλητο εφέ παραλίας κι άλλο να εμφανιστείς στο γραφείο... μισολουσμένη. Προτίμησε έναν κότσο ή μια πλεξίδα ψαροκόκαλο ή το πολύ πολύ, φρόντισε να ξυπνήσεις 20 λεπτά νωρίτερα ώστε να προλάβεις να τα στεγνώσεις εντελώς. Θα επιζήσεις.



Παπούτσια; Ποια παπούτσια;
Εξαρτάται πάντα απ’ το πού δουλεύεις και κατά πόσο κουράζεσαι, αν όμως δεν είσαι νοσηλεύτρια, για παράδειγμα, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει δικαιολογία που σου επιτρέπει να βγάζεις τα παπούτσια σου κάτω απ' το γραφείο. Δεν είπαμε να κυκλοφορείς με τα Louboutin, απλώς μη-μένεις-ξυπόλητη. Στο γραφείο είσαι, όχι σε μάθημα γιόγκα.


Super τοσοδούλι μίνι
Μπορεί να φαντάζει μονόδρομος ώστε να αποπλανήσεις τον συνάδελφο που ‘χεις βάλει στο μάτι, πιο πιθανό όμως είναι να καταλήξεις να φλερτάρεις με την απόλυσή σου. Εκτός κι αν εργάζεσαι σε beach bar, αμφιβάλλουμε αν το αφεντικό σου θεωρεί σωστό να κυκλοφορείς στο γραφείο με hot pants και μίνι. Ειδικά αν είναι γυναίκα.

Σουτιέν που φαίνεται μέσα απ’ τα ρούχα
Επανάλαβε μετά από μένα: Δεν είσαι η Carrie Bradshaw. Και δεν είμαστε πια στα 90’s. Μπορεί φέτος το καλοκαίρι τα μπλουζάκια με βαθιά πλαϊνά κοψίματα να ‘χαν την τιμητική τους, όμως για κανένα λόγο δεν θα έπρεπε να τα φοράς στο γραφείο. Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις το πολύ λεπτό see-through πουκαμισάκι σου, φόρα ένα τοπ ή ένα μπουστάκι από μέσα. A! Τις μισητές τιράντες από σιλικόνη, δε θα τις θίξουμε καν.
 



Τα βραχιόλια της βροντούν

Τα αξεσουάρ μπορούν να δώσουν χρώμα και ζωή ακόμα και σ’ ένα κατάμαυρο σύνολο, αρκεί να μην το παρακάνεις. Κράτα το #armparty για τη βραδινή σου έξοδο κι αρκέσου σε ένα όμορφο κρεμαστό για τον λαιμό ή ένα statement δαχτυλίδι. Πραγματικά, δε θες τα βραχιόλια σου ν’ ακούγονται απ’ το διάδρομο. Αν δεν δουλεύεις σε τσίρκο, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ chic.