Το θεατρικό εργαστήριο οργανισμού πολιτισμού και αθλητισμού Δάφνης –Υμηττού διάθλαση ανακοίνωσε το πρόγραμμα παραστάσεων για τη σεζόν 2018-2019. Φέτος, θα παρουσιαστούν τρία θεατρικά έργα: 

"Ο Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι" τού Tirso De Molina

Στον «Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι» (Don Gil de las calzas verdes) έχουμε τη θηλυκή ενσάρκωση του Δον Ζουάν, τη Δόνα Ζουάνα. Ντύνεται αντρίκια, μεταμφιέζεται, τσαλακώνει την όψη για να πετύχει ότι ονειρεύτηκε. Αντιπαραθέτει σε μια ψυχρή υπολογιστική λογική, έναν ύμνο για την ομορφιά της δημιουργίας, για τον ερχομό της άνοιξης στον χειμώνα των ψυχών.

Κάθε Παρασκευή στις 21:00 (μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2018)

 

«ΣίβυλλαExit» των Γιώργου Γιαννακόπουλου, Μάνου Φύτρου και Αντώνη Χαχλάκη

Το «Brexit» μπορεί να φάνηκε βαρύ πλήγμα, αλλά ελάχιστα θορύβησε την Ευρωζώνη, για «Grexit» ούτε λόγος και στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων βαράνε το σκοπό και μεις χορεύουμε! Ναι, χορεύουμε, ενώ στο τόπο μας δεν λέει να στερέψει η φτώχια , η ανεργία, κι’ η κακοπέραση. Υπομονή κι’ υπομονή, χρόνο το χρόνο και όπως πάμε… δεκαετία τη δεκαετία!

Ο Σωτήρης όμως -ο κάπελας του κουτουκίου της Σίβυλλας- κουράστηκε να περιμένει, φωνάζει τους συνεργάτες του και παίρνουν την απόφαση να μαζέψουν τα βαρέλια και τα τραγούδια τους και να του δίνουν .Ν’ ανέβουν τα σκαλιά του υπογείου, να περάσουν συνοριακούς σταθμούς, προβλήτες καραβιών και πύλες αεροδρομίων, με προορισμό την Ισλανδία, την Σουηδία, την Αυστραλία …..όπου να'ναι, αλλά μακριά από δω, απ’ αυτό το τόπο που «εκπολιτίστηκε» και δεν τρώει τα παιδιά του, απλά τα διώχνει!

Αυτή λοιπόν τη τελευταία νύχτα πριν το «ΣίβυλλαΕxit» το κουτούκι της Σίβυλλας το ανοίγουν όπως πάντα, με το κρασί, το κέφι και τα τραγούδια, αλλά και μ’ ένα σκοπό: Να ξαναβρεθούν φίλοι κι’ θαμώνες , περαστικοί και συνοδοιπόροι, να τους κρατήσουν ή να τους ξεπροβοδίσουν.

Κάθε Σάββατο στις 21:00 (μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2018)

 

"Οι περιπέτειες τού Βαρόνου Μινχάουζεν" βασισμένο στο μυθιστόρημα τού Gotteried - August Burger

Έτος 1800, 1993, 2000 ή 2018.... Πόλη Βελιγράδι, Βηρυτός, Καμπούλ ή Τάπκα. Πόλεμος.

Σ’ένα θέατρο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, ένας θίασος παρουσιάζει τις «περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν», όμως ο βαρόνος Μινχάουζεν - ο πραγματικός - βρίσκεται εκεί, ανεβαίνει στη σκηνή, σταματά τη παράσταση, και ξεκινά την «αληθινά» δική του ιστορία. Αυτός ο μεγάλος παραμυθάς πάει στους παραμυθάδες και τους λέει ιστορίες, τους βάζει μέσα, και τους κάνει να συμμετέχουν Ξεκινά να ξαναβρεί τους συντρόφους του και να σώσει την πόλη. Με παραμύθια.

Ό,τι σκέφτεται ο Βαρόνος συμβαίνει, ό,τι φαντάζεται υπάρχει. Δεν γνωρίζει την έννοια του φόβου, δεν γνωρίζει την άρνηση στη ζωή. Τα βάζει πολύ συχνά με το θάνατο και ακόμα συχνότερα με τη ζωή. Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν τόσο αληθινά ψεύτικες και τόσο ψεύτικα πειστικές, μένουν στη μνήμη σαν μια ανάσα υπερβολής, τόλμης, μια ανάσα ελευθερίας, απόλυτης ελευθερίας, που μόνο το παραμύθι μπορεί να προσφέρει.

Κάθε Κυριακή στις 19:00 

Στοιχεία θεάτρου - Επικοινωνία:

Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού «Φάνης Χηνάς»

Ηλιουπόλεως 77 (από βουλιαγμένης 177)

 

Απαραίτητη κράτηση στο τηλ. 210 9766 001

 

www.diathlasi.org

https://www.facebook.com/diathlasi/

https://www.facebook.com/dimotikotheatrodafnis/